Uničeno življenje zaradi poka

Groza: mladoletnika s prepovedano pirotehniko v šolo

T.L.
22. 12. 2016, 09.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

So šole gojišča preprodaje prepovedane pirotehnike? Zjutraj zasegli pirotehniko mladoletnikoma na poti v šolo, po neuradnih informacijah je 14-letnik, ki je v ponedeljkovi nesreči izgubil obe roki, pirotehnični izdelek kupil pri šoli.

PU Celje
Mladoletnikoma je policija zjutraj zasegla prepovedana pirotehnična sredstva.

Nekatere pa res nič ne izuči. Po grozljivem primeru, ko je po eksploziji pirotehničnega sredstva brez obeh rok ostal komaj 14-letni fant so znova na območju PU Celje zasegli večjo količino pirotehničnih sredstev.

Je 14-letnik kupil pirotehniko pri šoli?

Ne le to: od ponedeljka, ko s(m)o vsi mediji objavljali pretresljive fotografije posledic uporabe pirotehnike skupaj z opozorili zdravnikov in policije, da kratka zabava ob poku ni vredna uničenja življenja, objavljamo novice o novih zasegih prepovedanih pirotehničnih sredstev. Mar se res nikogar ni dotaknila usoda 14-letnika iz okolice Šentjurja? Najbližji sosedje družine so za Slovenske novice povedali, da sta se nesrečni fant in babica po tragediji zatekla k njim in jih prosila, če lahko pokličejo na pomoč reševalce. Soseda je opisala, da je bil prizor grozljiv, takoj je opazila, da rok nima. Menda naj bi pirotehnične izdelke nekdo prinesel in prodajal v okolici šole in tam naj bi jih fant tudi kupil. 

Na PU Celje nam je Milena Trbulin, njihova tiskovna predstavnica, povedala, da preiskava še traja, saj se preverja številne informacije. Običajno preiskave trajajo dlje časa zaradi obsežnih preverjanj, poleg tega pa je v prvih dneh po tovrstnih nesrečah potrebno počakati na pogovor z žrtvijo.

Foto: UKC Ljubljana
Mladoletnik je v ponedeljkovi eksploziji ostal brez rok.

Mladoletnika s 846 kosi pirotehnike v šolo

In tudi danes iz PU Celje poročajo o novem zasegu pirotehničnih sredstev. Policista Policijske postaje Celje sta danes zjutraj dvema mladoletnikoma, ki sta bila na poti v šolo, zasegla 846 kosov pirotehničnih sredstev magnum XXL in pirat, ki spadajo v II. kategorijo (F II), kar pomeni, da je njihova posest in uporaba prepovedana. Zoper oba mladoletnika bodo podali obdolžilna predloga. 

Policisti znova opozarjajo vse mladoletnike, predvsem njihove starše, da poučijo otroke o nevarnosti uporabe pirotehničnih sredstev sploh tistih, katerih uporaba je prepovedana. Prav tako tako naj z njimi govorijo o varni uporabi dovoljenih pirotehničnih sredstev. V zadnjih letih je do poškodb največkrat prihajalo prav pri uporabi pirotehničnih sredstev, katerih prodaja in uporaba ni dovoljena.