Amputacija

FOTO: Grozljivo! To je 14-letniku naredila petarda

G.G.
20. 12. 2016, 15.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Čeprav je uporaba petard v Sloveniji prepovedana že od leta 2008, se nekateri najstniki še vedno poigravajo. 14-letniku so morali včeraj zaradi poškodbe pri eksploziji petarde amputirati zapestji, ima pa tudi hudo poškodbo obraza, oči in sluha.

UKC Ljubljana
Grozljive poškodbe 14-letnega fanta.

O pretresljivem dogodku so spregovorili v Univerzitetni kliniki Ljubljana. Včeraj popoldne so sprejeli 14-letnega fanta, ki se je hudo poškodoval pri rokovanju s petardo.

»Ob tej pretresljivi zgodbi želim ponovno opozoriti vso slovensko javnost in novinarje, da vsak dan opozarjate na nevarno uporabo pirotehničnih sredstev in njihove grozljive posledice,« je povedalpredstojnik kliničnega oddelka za plastično, rekonstrukcijsko, estetsko kirurgijo in opekline Kirurške klinike Uroš Ahčan in dodal: »Življenje brez prstov, ali celo roke, oziroma brez obeh rok, je še zlasti za tako mlado osebo, ki je na začetku svoje ustvarjalne poti, nepredstavljivo. Pozivam mlade, naj pirotehniko prestavijo v virtualni svet, svoje življenje pa živijo polno v realnem svetu, svetu objemov, iskrenih nasmehov, prijateljskega druženja in nežnih dotikov…….«

UKC Ljubljana
Medicina ne more popraviti poškodb.

Ob tem so na UKC Ljubljana poudarili, da so mladi zaradi neustrezne uporabe pirotehnike zaznamovani za vse življenje in dodali, da kljub sodobnim znanjem in tehničnim napredkom v medicini poškodovanega dela telesa ni mogoče povrniti v prvotno stanje.