Kralj sevdaha

VIDEO: Halid Bešlić: Nova poznanstva ga bogatijo

Teja Pelko
22. 12. 2016, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Kralj sevdaha – kot tudi imenujejo bosansko-hercegovskega pevca – ima veliko oboževalcev tudi pri nas. Nekaj izbranih srečnežev pa je dobilo možnost, da so se z zvezdnikom tudi srečali.

Marko Vavpotič / M24.si
Halid ima veliko oboževalcev tudi pri nas.

Priložnost so pograbili z obema rokama, čas pa izkoristili za krajši klepet in fotografiranje z njim. Elvis iz Ljubljane nam je povedal, da pri Halidu ceni vse, zelo pa ga spoštuje kot človeka. »Bešlić zelo rad pomaga ljudem, ki so v stiski. Lahko bi imel dober avto, a raje pomaga drugim. Raje nahrani od 100 do 200 ljudi, kot pa kupi kakšen dober avto,« nam je dejal oboževalec, na katerega je Halid tudi ob srečanju naredil zelo dober vtis. Z glasbenikom se je fotografiral, posnetek pa takoj poslal svojemu očetu, ki je Halida prav tako osebno spoznal, in kolegu. Bešliću je stisnil tudi roko.

Pevec je v svoji skoraj 40-letni karieri nanizal ogromno uspešnic. Njegove najbolj znane pesmi so Miljacka, Prvi poljubac in Vraćam se majci u Bosnu.

»Super občutek je bil, ko sem mu stisnil roko. To sem sicer že naredil pred njegovim nastopom na Gospodarskem razstavišču pred sedmimi leti,« nam je povedal Elvis. Prvič ga je v živo slišal na njegovem koncertu leta 1996 v Hali Tivoli, ko je imel komaj 10 let. Njegovo glasbo sicer posluša že od mladih nog, tako da pozna veliko njegovih pesmi, doma pa ima tudi veliko njegovih albumov.

Oboževalka Aida iz Ljubljane pri Halidu najbolj ceni to, da je iskren in human. Osebno ga je tokrat prvič spoznala, nanjo pa je naredil zelo pozitiven vtis. »Zelo je preprost, pa tudi odprt za pogovor. Je človek na mestu. Takšen, kot sem si ga predstavljala. Od vzburjenja se še kar tresem,« nam je izdala Aida, ki se je z zvezdnikom tudi fotografirala, posnetek pa je takoj dala na facebook. Oboževalka sicer Halida posluša že od mladih nog. »Odraščala sem z njegovimi komadi,« nam je povedala Aida in dodala, da se najde v njegovih pesmih. »Všeč mi je, da je iz Sarajeva in da poje meni najljubšo pesem Sarajevo, grade moj. To mesto imam namreč zelo rada. Jaz sem tam doma. Sicer le s srcem, a ...« nam je razkrila Aida. Ljubljančanka je Halidu večkrat prisluhnila tudi v živo. Bila je na vseh njegovih koncertih, ki jih je imel v Sloveniji, želi pa si iti še na kakšen njegov koncert na Koševu.

Halid, ki je v Slovenijo priletel iz Sarajeva, nam je zaupal, da se zelo rad sreča s svojimi oboževalci. Meni namreč, da nova poznanstva vedno prinesejo neko novo vrednost. Manj navdušen je, kadar do njega pristopi kdo pod vplivom alkohola ali prepovedanih drog, saj so nekateri takrat zelo naporni. Oboževalci pa mu prinašajo tudi darila. »Ne gre za velika darila. To so takšne majhne pozornosti. Včasih mi poklonijo tudi kakšen parfum,« nam je povedal Bešlić, ki je predlani začel prodajati svoj parfum, ki ga je poimenoval Miljacka. Najbolj neobičajno darilo, ki ga je bil deležen, pa je bila zlata ura znamke Rolex. Poklonil mu jo je prijatelj.