Brez cenzure

Špela Grošelj: Včasih je bilo treba tudi udariti po mizi!

bp
17. 12. 2016, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V tretji sezoni oddaj Brez cenzure smo v vlogi voditeljice spremljali Špelo Grošelj, ki je zamenjala Jasno Kuljaj. Samo za Svet24 je pred zadnjo oddajo spregovorila o načrtih po koncu snemanja resničnostnega šova Kmetija: Nov začetek.

Mediaspeed
Špela je v vlogi voditeljice oddaje Brez cenzure zelo uživala.

Resničnostni šov Kmetija: Nov začetek se bo nocoj z velikim finalom zaključil, vas pa v ponedeljek čaka še zadnja oddaja Brez cenzure. Kako ste zadovoljni z letošnjo sezono?

Voditeljica vabi vse, da si v ponedeljek zvečer ogledate še zadnjo oddajo Brez cenzure, v kateri bodo obdelali veliki finale šova Kmetija: Nov začetek. 

Šov je bil letos bolj zaznamovan s  spletkami, prepiri, taktikami ... kot pa s kakšno ekstra zagnanostjo do dela. (smeh) Moj favorit je pred finalom izpadel, zato v finalu ne bom pod stresom, kdo bo zmagal. (smeh) Nekaj tekmovalcev je pustilo velik pečat, nekateri pa sploh niso prišli do izraza. A tako je pač v vsakem šovu.

Vaša oddaja Brez cenzure je bila to sezono zelo zabavna. Ste se dobro razumeli, glede na to, da ste imeli v studiu izmenjaje Denisa Toplaka, Laro Goršek Kos in Jerico Zupan?

Jaz sem se razumela z vsemi tremi, pomembno mi je bilo, da bo oddaja dobra, da bomo podajali konkretna mnenja, v medsebojne odnose mojih komentatorjev pa se nisem spuščala, ker to ni moja stvar. Načeloma je vse potekalo gladko, z izjemo nekaj prepirov med Denisom in Laro, ki pa imata očitno še neporavnane račune iz preteklosti. (smeh) Sicer pa lahko povem, da je bil najbolj neposreden zagotovo Denis. Nikoli »ne špara« jezika, na trenutke je tudi žaljiv. Zaradi tega je bilo pogosto za našim omizjem zelo goreče vzdušje.

Nam lahko zaupate kakšno sočno zanimivost s snemanja, česar gledalci niso imeli možnosti videti?

Špela pravi, da se nikoli ne bi prijavila v resničnostni šov, pa naj bo to Kmetija ali kak drug šov.

Največ zanimivosti se je zgodilo pred snemanjem, ko smo čakali v studiu ... Če bi takrat kamera snemala, verjamem, da bi bilo zelo zanimivo. (smeh)

Bi se prijavili v resničnostni šov Kmetija: Nov začetek? Bi zdržali brez hrane, z vilami v rokah in molžo?

Nisem človek za udeležbo v resničnostnem šovu, pa naj gre za Kmetijo ali za kateri drug šov. Težko bi živela v takšnih okoliščinah, s takšnimi ljudmi ..., zato upam reči, da se v kaj takega zagotovo nikoli ne bom spustila.

Planet TV
Špela Grošelj je v studiu krotila komentatorje Laro Goršek Kos, Denisa Toplaka in Jerico Zupan.

Oddaja Brez cenzure se bo s ponedeljkom končala. Kaj to pomeni za vas, kaj boste počeli v prihodnje?

Najprej bom uživala v preostanku decembra, do konca leta imam še nekaj nastopov, nato pa z novim letom dalje novim načrtom in ciljem naproti. Pustite se presenetiti.

Zadnja oddaja Brez cenzure bo presek letošnjega dogajanja, spoznali bomo končne finaliste in morda bodo v njej nekateri tekmovalci zakrpali načete odnose. 

Se že dogovarjate za kakšno drugo oddajo na Planetu? 

No, kaaam se tako mudi? Saj smo ravno zaključili to sezono! (smeh) Vsekakor televizija ostaja moja ljubezen in boste o novostih pravočasno obveščeni. (smeh)

Kaj pa pevska kariera? Zaradi oddaje ste petje kar malo dali na stran ali ne? 

Ne bi rekla, da je pevska kariera trpela, saj sem tudi v času oddaje normalno nastopala. Je pa res, da je moj zadnji komad izšel julija in da pripravljamo novega, ki bo izšel v kratkem. Vse ob svojem času.

Planet TV
Priznala je, da se je največ zanimivosti zgodilo pred snemanjem, ko so čakali v studiu.

Veseli december – da ali ne? V kakšni meri ga praznujete?

Zadnja leta mi december tako hitro mine, da ga dejansko nimam časa konkretno praznovati. Zame je veseli december od 23. do 31. decembra, vse, kar je prej, je nepotreben cirkus. (smeh)

Kaj je vaše sporočilo vsem oziroma kakšna je vaša čestitka za božič in novo leto?

Predvsem naj bo leto 2017 sr(e)čno, polno zanimivih in iskrenih ljudi, ki v vas pustijo dobre sledi.

Za konec nam še povejte to, kar vse zanima: kje, s kom in kako boste vstopili v novo leto?

Kot že zadnjih ne vem koliko let – tam, kjer sem najrajši: na pevskem odru.