Kmetija: Nov začetek

Matjaž: Najbolj se mi je zameril Vid, ne želim ga več videti!

K.A.
22. 12. 2016, 08.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V finalu resničnostnega šova Kmetija: Nov začetek je Matjaž doživel boleč poraz. Gledalci so odločili, da ne bo odšel v superfinale, kar ga je spravilo v jok.

Marko Vavpotič/M24.si

Kako se soočate s porazom zdaj, ko je za vami že nekaj prespanih noči?

Če sem povsem iskren, poraz še vedno prebolevam in ga bom verjetno še nekaj časa. Zagotovo bom potreboval čas, da se znova postavim na noge, porazov v življenju ne prenašam najbolje in to je bil zame velik šok. Do poraza sploh ne bi prišlo, če ne bi izpadel na takšen način, kot sem izpadel. In prav zaradi tega je še toliko bolj boleče.

Zakaj mislite, da Slovenci v finalu niso glasovali za vas?

Razlog zagotovo tiči v tem, da sem iz Ljubljane, ljudje mislijo, da če prihajam iz Ljubljane, potem bo zame glasovalo veliko ljudi. Temu še zdaleč ni tako, Ljubljančni ne znamo stopiti skupaj, čisto drugače je na Štajerskem ali Primorskem, kjer stopijo skupaj in vsi glasujejo za svojega človeka. Verjetno je ljudi zmotila tudi kakšna srbohrvaška beseda, ki sem jo izrekel v šovu, ampak to sem jaz in zaradi šova se ne bom spreminjal.

Omenili ste srbohrvaščino. Zakaj ste jo tako pogosto uporabljali v šovu, mislite, da je Slovence to zmotilo?

Ja, zagotovo jih je to zmotilo, ker Slovenci imajo veliko predsodkov, do "čefurjev". To sem sam že velikokrat opazil, a bom rekel samo to, da bom še vedno tako govoril in se še vedno družil z njimi.

Če bi šli še enkrat v šov, bi kaj spremenili?

Če bi se še enkrat prijavil, ne bi spremenil niti ene stvari. Bil bi popolnoma enak, se pravi odločen, samozavesten, vsem bi vse povedal v obraz, še vedno bi govoril srbohrvaške besede. Kdor me ne mara, me ne mara, kdor me ima rad, pa me ima rad.

Kaj ste se naučili v šovu?

Ko sem prišel na kmetijo, sem vedel, da bom prišel zelo daleč. Vedel sem, da bom zdržal vse pritiske, slabo hrano in ostale stvari, stvar je zgolj v tem, da mora človek v glavi narediti nekakšen odklop in od tam dalje je vse enostavno. Vedel sem, kaj lahko v šovu pričakujem in zato zame to ni bilo neko veliko presenečenje. Naučil sem se molže, videl zame nova kmečka opravila, naučil sem se narediti prešo, veliko smo delali z orodjem. Lahko pa dodam še to, da sem se pratiko učil, ko so drugi spali, na dvorišču je bila luč, ki je gorela dan in noč in tja sem ponoči hodil sedet in se učil pratiko.

Marko Vavpotič/M24.si

Adriana je po koncu šova dejala, da precej drugače gleda na stvari. Včasih sta bila za njo luksuz avto in hiša, danes pa poln hladilnik in šampon v kopalnici. Kako pa vi sedaj razmišljate?

Ja, ko si na kmetiji, sta kruh in šampon seveda luksuz, a ko prideš nazaj v resnično življenje, se kaj hitro zaveš, kaj je luksuz in kaj ne. Zdaj, ko sem zunaj, šampona ne jemljem kot luksuz.

Higieno je bilo v šovu zelo težko vzdrževati, kajne?

Takole bom rekel, na kmetiji sem imel samo dve trenirki, ker mi jih več niso dovolili prinesti s seboj. Ves čas sem imel dve trenirki na sebi, proti koncu šova je bilo izjemno mrzlo. In, če vsak dan fizično delaš in koplješ po zemlji, potem seveda ne moreš biti čist. In, če bi eno trenirko opral, potem bi imel zgolj eno, saj bi se mi trenirka tri dni sušila in bi me preveč zeblo. Proti koncu šova zato sploh nisem več pral.

S kom ste po koncu šova ostali v dobrih odnosih in koga si ne želite več videti?

Daleč najbolj se mi je zameril Vid. Njega v življenju ne želim več videti. Tudi v finalni oddaji sem videl, da mi je zelo privoščil poraz. Zare si ne želim več videti, ker je izjemno zahrbtna, eno govori in drugo potem naredi. Tudi Lidija je na mojem seznamu tistih, ki jih ne želim v svojem življenju. Najbolje sem se ujel z Maticem, Adriano in Anno. Z Anno se na začetku nisem tako dobro ujel, kasneje sem spremenil mnenje o njej in danes se dobro razumeva.

Z Zaro po koncu šova niste v najboljših odnosih, a na začetku se je med vama kazala neka naklonjenost, kajne?

Zare je bila na začetku pridna punčka in delala je točno tisto, kar si ji rekel. In ja, na začetku je bila neka naklonjenost, a ne, da bi mi bila všeč, med nama je tako ali tako prevelika starostna razlika, kasneje sem videl, kakšna  je v resnici, in danes vem, da je zahrbtna oseba.

Marko Vavpotič/M24
Matjaž, Jasna in Matic

Ali še vedno gojite do koga zamero?

Priznam, da se mi je zamerila mentorica, zdi se mi, da bi naša opravila na kmetiji naredila še veliko slabše, kakor pa smo jih naredili mi. Cenim pa mentorja, zdi se mi zelo srčen človek in zelo, zelo ga cenim.