Nova sled

Je bila Maddie prodana v suženjstvo bogati družini?

J.P.
24. 4. 2017, 08.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Kot gobe po dežju se v zadnjih izdihljajih preiskave pojavljajo teorije o izginotju Madeleine McCann.

Profimedia
Madeleine McCann je imela tri leta, ko je 3. maja 2007 izginila iz apartmaja v Praia de Luz na Portugalskem. Britanska policija je za njeno iskanje porabila že več kot 11 milijonov evrov.

Madeleine McCann bi v Praia da Luz na Portugalskem kaj lahko ugrabili tihotapci, jo s čolnom prepeljali v Maroko in jo tam prodali. Tolpe iz afriške države Mavretanije namreč to pogosto počnejo – ugrabljajo mlade, nato pa jih bogatim družinam iz Bližnjega vzhoda prodajajo v suženjstvo. Kot je dejal Colin Sutton, bivši detektiv Scotland Yarda, ki je sodeloval pri preiskavi, bi to različico dogodkov vsekakor veljalo preiskati.

Profimedia
Kate in Gerry McCann

Zasebni preiskovalci so že na delu

Pred dnevi smo poročali, da naj bi bila na eni od bolje znanih tihotapskih poti opažena deklica, ki naj bi bila podobna izginuli Maddie. Šest dni po tistem, ko je 3. maja 2007 izginila, naj bi jo na bencinskem servisu v Marakešu opazila norveška turistka Mari Pollard. Istega leta naj bi jo opazili tudi v Tangerju, skupno pa naj bi jo v Maroku videli kar štirikrat.

Zasebni preiskovalci, ki sta jih najela starša Kate in Gerry McCann, že preiskujejo maroške sledi; če tamkaj brskajo tudi policisti, zaenkrat še ni znano.