Žalovanje

Nepričakovana smrt: nogometaši v šoku in objokani

R.T.
24. 4. 2017, 07.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Nogometaši ne morejo verjeti, kaj se je zgodilo njihovemu soigralcu in prijatelju.

Profimedia
František Rajtoral

Velika tragedija se se je zgodila v turškem nogometnem klubu Gaziantepspor. Izgubili so namreč nogometaša, češkega branilca Františka Rajtorala. Nogometaš je sodil sam sebi, nesrečnega 31-letnika pa so našli v njegovem stanovanju. Františkova smrt je šokirala vse navijače v klubu in tudi širše, po Evropi.

"Žal moral potrditi, da je žalostna novica o samomoru točna. Vsi so bili zaskrbljeni, ko se ni pojavil na treningu in ne moremo verjeti, da se je to zgdilo. Bil je dobra oseba in ni se zdelo, da bi imel večje težave. Res nismo slutili, da bi lahko storil kaj podobnega," je dejal predsednik kluba Ibrahim Kizil.

Trener ekipe Bülent Uygun je dejal, da nogometaši ne morejo verjeti, kaj se je zgodilo njihovemu soigralcu in prijatelju. "Nismo tega pričakovali, vsi igralci so v šoku in objokani ... Rajtoral je bil fantastičen fant in kot takšnega si ga bomo tudi zapomnili," je zaključil Uygun.

Branilec je začel kariero v klubu Marila Příbram, igral je še v klubih Baník Ostrava, Viktoria Plzeň, Hannover 96, leta 2016 pa se je pridružil turškemu klubu Gaziantepspor. Od 2012 je za češko reprezentanco vpisal 14 nastopov, zadetka pa ni dosegel nobenega.