Tragedija pri Šentilju

"Za punci nisva mogla razbiti oken ... Ogenj se je prehitro razširil"

S.R.
23. 4. 2017, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ponoči je na regionalni cesti iz smeri Selnice ob Muri proti Šentilju v Slovenskih goricah prišlo do tragične prometne nesreče,ki je zahtevala dve mladi življenji.

Gasilska brigada Maribor
Velika tragedija je vzela dve mladi življenji.

19-letni moški vozil je z osebnim avtomobilom v nepreglednem desnem ovinku, izven naselja Ceršak, zapeljal na levo smerno vozišče in kljub zaviranju trčil v vozilo, ki ga je takrat iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 39-letnik. Po trčenju je prvo vozilo odbilo v levo na travnato nabrežino, kjer se je vnelo.

Požar so pogasili gasilci, reševalci pa so tri opisane moške prepeljali v UKC Maribor.

Mimovozeči moški in njegova sopotnica sta iz gorečega vozila izvlekla voznika in njegovega 18-letnega sopotnika na prednjem sedežu. Na zadnjem sedežu sta ostali v vozilo ukleščeni ženski, stari 18 in 19 let. Ker ju ni bilo mogoče rešiti, sta v požaru obe zgoreli in umrli. Moška sta utrpela hude telesne poškodbe. Voznik drugega vozila se je v nesreči lahko telesno poškodoval.

V postopku so policisti ugotovili, da je 39-letni voznik vozil osebni avtomobil pod vplivom alkohola. Elektronski indikator alkohola je namreč pokazal, da je imel v organizmu 0,52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Elektronski indikator alkohola je pokazal, da je imel v organizmu 0,37 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka tudi 18-letni sopotnik v povzročiteljevem vozilu, domnevni povzročitelj prometne nesreče pa zaradi poškodb ni mogel opraviti preizkusa. Policisti bodo 39-letnemu vozniku izdali plačilni nalog, 19-letnika pa bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Gasilska brigada Maribor
Na zadnjem sedežu avtomobila sta ostali ukleščeni v vozilo ženski, stari 18 in 19 let. Ker ju ni bilo mogoče rešiti, sta v požaru obe zgoreli in umrli.

Na facebook profilu Slovenskih novic se je oglasila pogumna sopotnica, ki je s svojim možem iz gorečega vozila rešila voznika in njegovega sopotnika, na žalost pa jima iz zverižene pločevine ni uspelo rešiti obeh najstnic, ki sta tragično umrli. "Z možem sva uspela rešiti sprednja dva fanta ... za punci nisva uspela razbiti oken ... ogenj se prehitro razširil ... nočne more ... počivajta v miru," je zapisala. 

Njen zapis je bil deležen številnih odzivov: "Sožalje svojcem in vsaka čast pogumnima mimovozečima, da sta pomagala po svojih močeh...Temu se reče pogum." "Res pogumno dejanje, ki sta naredila...le upam da vaju to ne bo predolgo spremljalo. Punci počivajta v miru," so bile le nekatere od spodbudnih besed, ki so jima jih namenili uporabniki družbenih omrežij.

Gasilska brigada Maribor

Gasilska brigada Maribor