Grozljiva izpoved

14-letnico posiljeval njen stric, zdaj nosi njegovega otroka

R.T.
23. 4. 2017, 17.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Predvčerajšnjim so v občini Kovin v Srbiji aretirali Aleksandarja Novakova, ki ga sumijo, da je od decembra lani posiljeval svojo 14-letno nečakinjo I. N.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

40-letni Aleksandar Novakov iz vasi Mramorak v Srbiji je osumljen, da je od decembra lani naprej večkrat posilil svojo 14-letno nečakinjo. Trpljenje, ki ga je morala prestajati deklica, je na dan prišlo šele ko je zanosila in grozodejstvo zaupala prijateljici, piše srbski portal Blic. Prijateljica je nato vse razkrila Silvani, materi žrtve, ta pa jo je odpeljala ginekologu, ki je nosečnost tudi potrdil. Mati je zločin nato prijavila policiji, ta je osumljenca nemudoma aretirala.

Več mesecev trajajoče trpljenje

Silvana je hčerki dovolila, da za Blic pojasni, kaj vse je morala v zadnjih mesecih pretrpeti.

Med vožnjo z avtomobilom, potem ko so bili na obisku pri njeni teti, je skrenil s poti in jo začel otipavati. »Dejala sem mu: "Kaj počneš, pusti me pri miru, povedala bom mami." Zabrusil mi je naj molčim, ga ubogam, ali pa bom videla kaj me bo doletelo. Slekel me je in mi v avtu odvzel nedolžnost,« je za pripovedovala v solzah.

Pravi, da ji je zagrozil, da se za njo ne bo dobro končalo, če bo komurkoli kaj izdala. Pred njeno materjo se naj bi nato obnašal povsem normalno.

»Strica sem imela rada in nisem mogla razumeti, kako mi je lahko to naredil. Jokala sem naskrivaj. Zaradi sramu nisem mogla nikomur povedati,« je nadaljevala.

Drugič naj bi jo posilil že čez dva dni, ko je bila na poti v šolo, ta groza pa naj bi se nadaljevala tudi v naslednjih mesecih. Pred približno dvema mesecema je prvič posumila, da je noseča.

»Ko me je pričakal, sem mu dejala, naj me pusti pri miru in da se mi zdi, da sem noseča. Odgovoril mi je, da mu je malo mar, in me zopet posilil. Zadnjič me je posilil prejšnji ponedeljek. Nisem mogla biti več tiho,« je povedala in dodala, da je vse to razkrila tudi policiji, medtem ko je istočasno nasproti nje v lisicah, s pogledom, uprtim v tla, sedel Aleksandar.

Žrtev lastnega brata je bila tudi Silvana

»V hčerkino pripoved ne dvomim. Po smrti mojega soproga me je poskusil posiliti pred očmi moje triletne hčerke. Uspela sem se obraniti. Rekla sem mu, da ga ne želim več videti. Bilo me je sram, zato ga nisem prijavila. Če bi vedela, kaj je storil moji zlati ... Zločinec je,« je dejala Silvana.

Aleksandar je sicer poročen, s soprogo pa imata deset otrok.