Mladoletni delinkventi

Groza v Subotici: trije mladeniči pretepli in posilili 12-letnico

R.T.
18. 4. 2017, 12.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V srbski Subotici so aretirali tri mlajše fante, 15-letna I. H. in P. S. ter 14-letnega A. B., ki jih obtožujejo, da so posilili in pretepli 12-letno deklico.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Trije mladoletniki so se v družbi še enega 12-letnika na obrobju Subotice v Srbiji fizično znesli nad 12-letnico in jo nato posilili. Deklica je pošastno dejanje razkrila očetu, čeprav so ji zagrozili, da jo bodo ubili, poroča srbski portal Blic. Oče je zadevo nemudoma prijavil policiji, ki je deklico v njegovem spremstvu odpeljala na pregled v bolnišnico. 12-letnico so po pregledu in razgovoru s strokovnjaki iz bolnišnice že izpustili.

Zločin se je po navedbah policije v Subotici zgodil prejšnji teden, zagrešili pa naj bi ga mladoletniki, ki so jih v naselju Radijalac prijeli, ker naj bi napadli žensko in ji z vratu strgali ogrlico. Policija je prijavo posilstva prejela, ko so bili zlikovci že v priporu. Isti lumpi naj bi tri dni pred tem napadli in oropali še enega moškega.

»Trije mladoletniki so v priporu. Obtoženi so kaznivega dejanja ropa in posilstva. Še trije mladoletniki, ki so obsojeni samo ropa, ne pa tudi posilstva, pa se branijo s prostosti,« so za Blic dejali na višjem sodišču. Mladeniči naj bi sicer bili stari znanci policije, ki jih je v preteklosti obravnavala predvsem zaradi tatvin.