Cerkvena goljufija

Krašovec bo lahko še naprej kmetoval

S.R./STA
23. 4. 2017, 21.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Višje sodišče je zavrnilo pritožbo tožilstva glede vikend zapora za Mirka Krašovca.

Arhiv Reporterja
Krašovec je bil avgusta lani na celjskem sodišču pravnomočno obsojen na tri leta zapora.

Višje sodišče je zavrnilo pritožbo tožilstva na odločitev celjskega prvostopenjskega sodišča, s katero je slednje ugodilo predlogu nekdanjega ekonoma mariborske nadškofije Mirka Krašovca in njegovega odvetnika Velimirja Cugmasa ter prestajanje zaporne kazni nadomestilo z zaporom ob koncu tedna, je poročala POP TV.

Krašovec je bil avgusta lani na celjskem sodišču pravnomočno obsojen na tri leta zapora zaradi napeljevanja h goljufiji Dragice Marinič, nekdanje direktorice podjetja Betnava, in Antona Ekarta, ki je bil tedaj vodja investicij v Betnavi, za pridobitev evropskih sredstev v višini 1,772 milijona evrov za obnovo mariborskega škofijskega dvorca Betnava.

Celjsko sodišče je februarja sprejelo njegov predlog, da se mu prestajanje zaporne kazni v zaporu nadomesti z zaporom ob koncu tedna. Na slednje se je pritožil tožilec, ki je podvomil, da Krašovec aktivno kmetuje, katerega pritožbo pa je sodišče zdaj zavrnilo. Krašovec bo lahko tako kazen po odločitvi sodišča izvrševal tako, da bo med prestajanjem kazni še naprej samostojno opravljal kmetijsko dejavnost na domu in prebival doma, razen v prostih dneh, praviloma ob koncu tedna, ko bo moral biti v zaporu.