Televizija

Razkrivamo glavne protagoniste serije Skrito v raju

Teja Pelko
5. 2. 2024, 09.00
Deli članek:

Nova slovenska originalna serija na POP TV prihaja 5. februarja

POP TV
Melani Mekicar igra Nino.

5. februarja ob 20. uri na POP TV prihaja nova slovenska originalna serija Skrito v raju. Dogajanje je postavljeno med prestolnico in kampom Paradiso, malim istrskim krajem, v katerega se poleti zatekajo protagonisti zgodbe v iskanju sprostitve in umika od vrveža glavnega mesta. V ospredje je postavljena ljubezenska zgodba med Laro Dolenc in Markom Steinerjem, ki se v brezskrbnem poletnem vzdušju prepleta z ranami iz preteklosti, zapleti in številnimi nesporazumi. Ob tem za dodatne zaplete skrbi še medicinska mafija, katere cilj je privatizacija zdravstvenega sistema. Podrobneje vam predstavljamo glavne protagoniste serije.

Lara Dolenc (Gaja Filač)
Lara je pristna okoljevarstvenica, ki je ravno zaključila študij biologije. Čaka jo zgolj še diplomska naloga. Je naravna lepotica, ki si v prvi vrsti prizadeva rešiti problem človeškega onesnaževanja svetovnih morij in oceanov. Njenih prizadevanj je deležen tudi kamp, v katerem preživlja poletje. Laro je v preteklosti zaznamoval tragičen dogodek, saj je pri sedemnajstih letih v morski nesreči izgubila očeta. Očetova smrt jo je močno prizadela, a je morala ostati močna zaradi mame, ki po petih letih še zmeraj globoko žaluje. Preživljanje poletja v kampu ji prinese izkušnjo potapljaškega tečaja, dela, skrbi za okolje in novih ljubezenskih iskric. A pot do sreče vendarle ne bo tako enostavna.

POP TV
Gaja Filač upodablja Laro Dolenc.

Mark Steiner (Matej Zemljič)
Mark ima na prvi pogled vse; je čeden študent medicine, ki izhaja iz ugledne in dobro situirane zdravniške družine. Ljubljanska srajca, ki marsikomu daje vtis vzvišenosti in nedostopnosti. Pred njim je, vsaj na videz, uspešna karierna pot na družinski kliniki. A se zdi, da je Mark trenutno to karierno pot v veliko razočaranje njegove povzpetniške in podjetne matere »obesil na klin«. Cinizem pa je zgolj fasada, za katero skriva travmatično izkušnjo iz preteklosti. Spomin in občutek krivde ga nenehno razjedata, kar je tudi razlog, da se je za nekaj časa umaknil od študija z namenom, da se s svojo izkušnjo dokončno sooči in jo premaga. Bo Lara njegova pot do tega ali ovira?

POP TV
Matej Zemljič igra Marka Steinerja.

Dr. Julija Steiner Kramarič (Sabina Kogovšek)
Julija je ambiciozna ženska, ki ji uspeh in ugled pomenita vse. Veliko stavi na zunanji videz in status, ki sta ji pokazatelja družbenega uspeha. Za svoje ideje in zastavljene cilje je pripravljena podirati marsikatere meje. Je fina ljubljanska snobinja, ki sebe vidi kot visokokultivirano izobraženko naprednih idej. Velik pomen daje temu, kaj si o njej in njeni družini misli okolica, zunanji videz in vtis sta zanjo ultimativna pokazatelja statusa. Hkrati je tudi ženska, ki poraza ne prizna zlahka.

POP TV
Sabina Kogovšek je dr. Julija Steiner Kramarič.

Dr. Edvard Steiner (Aleš Valič)
Edvard je zaradi svoje strokovnosti in pokončne moralne drže med svojimi kolegi visoko cenjen in ima velik vpliv v slovenski javnosti. Družina mu pomeni veliko in to poletje želi še posebno uživati v družbi svojega vnuka Marka. Edvard je tudi zagovornik tega, da mora biti zdravstvo dostopno vsakemu, in tukaj s hčerko Julijo prihajata do mnogih nesoglasij in nepremostljivih nasprotij. Do svojih vnukov Marka in Ele je razumevajoč in pozoren dedek, predvsem Ela je njegova ljubljenka. Zdi pa se mu, da Julija od svojih otrok zahteva preveč. Med brezskrbnim uživanjem v poletju ga spomini pogosto odnašajo tudi k pokojni ženi Mileni, ki je pred desetimi leti umrla zaradi zahrbtne bolezni. Parcela v kampu, ki jo je kupil skupaj z njo, je tako njegov srečni spomin na preteklost, ki je ni več moč oživiti.

POP TV
Aleš Valič igra dr. Edvarda Steinerja.

David Kramarič (Blaž Valič)
Julijin mož in Markov očim je zadržan, introvertiran inženir z izrazito kreativno žilico. V svoji karieri si je ustvaril tolikšen ugled, da lahko zadnja leta zelo dobro živi kot samostojen razvijalec in visoko specializiran svetovalec. Doma ima mir in zato tudi večinoma dela kar od doma v svojem minimalno urejenem kotičku. Ob delovnikih se zelo veseli kosil s hčerko Elo, ki jih pripravlja z veliko ljubeznijo.

Ela Kramarič (Mei Rabič)
Dvanajstletna Ela je vzorna učenka in ubogljiv otrok. Njena ambiciozna mama jo drži na kratko, saj si želi, da njena hčerka uspe v življenju, seveda po njenih merilih. Ela se najboljše počuti, kadar je sama z očetom, pa tudi z Edvardom in Markom. Ela in Mark imata krasen odnos starejši brat – mlajša sestra, Mark jo pogosto tudi ščiti pred Julijo, kadar gre preko meje.

Jana Dolenc (Tanja Potočnik)
Po izgubi moža je Jana predvsem zelo zaščitniška do Lare. Zanjo namreč želi najboljše, zato tudi obišče kamp, kar je za Laro precej obremenjujoče. Jana je sicer uspešna ilustratorka, ki svoje inspiracije išče med Ljubljano in kampom Paradiso. Po moževi smrti je Jana prepričana, da je umrl tudi del nje. Pred bolečino izgube se je zatekla v delo in skrb za njuno edinko, kar Lara čuti kot precejšen pritisk, saj mama stoji na poti njene odraslosti. V njunem odnosu želi zaradi tega, ker jo ima zelo rada, biti karseda obzirna, da bi lahko svoje življenje živela čim bolj po svoje.

POP TV
Tanja Potočnik je Jana Dolenc.

Nada Bučar (Aleksandra Balmazović)
Janina sestra Nada ima izpolnjujočo kariero s ključnim poslanstvom pomagati sočloveku in to počne v družini, poklicu in tudi drugod. Je topla, čuteča, odprta in strastna ženska. Jani in Lari je bila v izjemno oporo in pomoč ob Blaževi smrti in tudi v obdobju po njej. Pristen odnos ima tudi z nečakinjo Laro ter jo spodbuja pri njenih ambicijah in željah po osamosvojitvi.

Renato Stražar (Primož Vrhovec)
Renato je nekdanji obveščevalni agent Sove, ki pa v svoji karieri ni napredoval. Zato se je pred nedavnim odločil, da bo sam svoj šef, in je odprl podjetje za varnostno svetovanje. V zgodbo se vpleta kot vohun družine Steiner zaradi sprejemanja novega zdravstvenega zakona. Pri tem imajo njegove informacije ključno vlogo.

POP TV
Primož Vrhovec upodablja Renata Stražarja.

Ines Stražar (Sandra Debelak)
Ines je Renatova partnerka in velnes podjetnica, ki veliko da na videz in položaj. Svoj odnos z Renatom si želi nadgraditi z otrokom, za katerega si neizmerno prizadeva, a pri tem naredi usodno napako.

Frank Kovač (Gaber Kristjan Trseglav)
Frank je dobrodušni mesar, strokovnjak na svojem področju, ki ga v življenju vodi njegova žena. Njegova Meri je njegov sonček in nadvse jo obožuje. Je zaveden klen Slovenec, ki rad kaj dobrega domačega poje in ima rad narodnozabavno glasbo. Preprost možakar, topel in šaljiv, z eno majhno napako; kljub temu da s priljubljeno ljubljansko butično mesarijo dobro služi, je še zmeraj izredno škrt. Vsako leto podira lastne rekorde v tem, kako malo zapravi za počitnice.

POP TV
Gaber Kristjan Trseglav je Frank Kovač.

Meri Kovač (Vesna Pernarčič)
Meri v družini Kovač nosi hlače in tudi najbolj radovedna očala celotnega kampa. Obožuje Franka in njuni prepiri zaradi njenega zapravljanja in še večkrat zaradi njenega vtikanja v druge zadeve so precej kratkotrajne narave. Meri je glasna in živahna opravljivka, glavna tračarka v kampu, ki vedno brezkompromisno izrazi svoje mnenje in se brez zadržkov vtika v druge, a ima v resnici dobro srce. Iskreno ljubi moža in svoja otroka, ponosno pove, da sta s hčerko Saško najboljši prijateljici.

POP TV
Vesna Pernarčič igra Meri Kovač.

Saška Kovač (Mila Peršin)
Saška je živa podoba svoje mami Meri. Sta najboljši prijateljici in zaupata si prav vse. Predvsem vse podrobnosti vseh prisotnih v kampu. Je glasna, rada pleše, zna pa prav tako biti precej vsiljiva. Njena ambicija je postati vizažistka in uspešna vlogerka za ličila. Že od otroških let je zaljubljena v Dina, ki pa ji je lansko poletje le namenil nekaj pozornosti. Zato si dela utvaro velike ljubezenske zgodbe. A na prvi pogled vse le ni tako enostavno.

POP TV
Mila Peršin igra Saško Kovač.

Kevin Kovač (Patrik Novak)
Dvanajstletni Kevin je šolski primer paglavca, nabritega mulca s polno energije, ki dirja po kampu kot raketa in nenehno išče priložnosti za nove lumparije. Njegova simpatičnost in ljubki pogled (izpopolnjen do potankosti) ga večinoma rešujeta iz večjih težav, kar pa ne pomeni, da odraslim v kampu ne kravžlja živcev.

Hrvoje Hrvatin (Alen Šalinović)
Hrvoje je lastnik istrskega kampa, v katerega zahajajo protagonisti serije. Je glasen, zgovoren Istrijan, ki se zelo rad tudi pošali. Njegovi »pavšalisti« so kot njegova druga družina. Poseben status gosta ima prav Edvard, ki v kamp tudi redno vlaga. Hrvoje pa redko obljubljene nadgradnje kampa tudi realizira.

POP TV
Alen Šalinović upodablja Hrvoja Hrvatina.

Dino (Matino Antunović)
Dino je Hrvojev nečak, ki v svojem stricu vidi predvsem manjkajoči očetovski lik. Že od zgodnjega otroštva je vsa poletja preživel v kampu. Preko vodenja potapljaškega tečaja je spoznal Laro in ji ob udeležbi tečaja omogočil tudi delo v kampu. Njuna zveza je neobremenjena, vendar polna ljubosumnih iskric.

POP TV
Matino Antunović upodablja Dina.

Nina (Melani Mekicar)
Nina je Larina najboljša prijateljica iz gimnazije, ki pa trenutno študira v Španiji, zato jo videvamo preko videoklicev. Z Laro sta redno na zvezi in si poročata, kaj vse se jima dogaja. Nina živi pravo študentsko življenje, po katerem skrivoma hrepeni tudi Lara, življenje v tujini, nova poznanstva, ljubezni, avanture, okoljevarstvene debate in predvsem življenje brez starševskega nadzora. Nina je prava prijateljica, ki Lari stoji ob strani.