Televizija

Strasten poljub še vedno odmeva

A. M. / STA
22. 1. 2024, 11.58
Posodobljeno: 22. 1. 2024, 12.18
Deli članek:

75. podelitev nagrad emmy bi morala biti že septembra lani, vendar so jo prestavili zaradi stavke scenaristov in igralcev.

Profimedia
Strasten poljub med Ebonom in Mattyjem, ki je zaznamoval prireditev ...

Na letošnji podelitvi televizijskih nagrad emmy v Los Angelesu je serija Nasledstvo že tretje leto zapored slavila v kategoriji dram, emmyja za najboljšo komično serijo pa je dobila serija o restavraciji v Chicagu The Bear. Obe seriji sta dobili po šest emmyjev.

Profimedia
Igralska ekipa serije Nasledstvo (Succession), ki se je sklenila po štirih uspešnih sezonah.

Pri seriji Nasledstvo o družini, ki vodi televizijski medijski imperij, narejeni po vzorcu televizije Fox, so emmyje dobili Kieran Culkin za najboljšo glavno moško in Sarah Snook za žensko dramsko vlogo, Jesse Armstrong za scenarij in Mark Mylod za režijo.

Profimedia
Najboljši igralec v dramski seriji Kieran Culkin je imel precej čustven govor.

Pri seriji The Bear pa so emmyje dobili Jeremy Allen White za glavno moško vlogo v komediji, Ebon Moss-Bacharach za stransko moško in Ayo Edibiri za stransko žensko vlogo ter Christopher Storer za režijo in scenarij. Serija Nasledstvo je sicer prišla na podelitev s 27 nominacijami, serija Beli lotos jih je imela 23, Ted Lasso pa 21.

Profimedia
Odmevni poljub med Ebonom Moss-Bachrachem (najboljši stranski igralec v humoristični seriji) in Mattyjem Mathesonom.

Prestavili prireditev

75. podelitev nagrad emmy, ki veljajo za televizijske oskarje, bi morala biti že septembra lani, vendar so jo prestavili zaradi stavke scenaristov in igralcev. Vodil jo je igralec in komik Anthony Anderson - znan po vlogi v seriji Temnejši (Black-ish) - tudi s pomočjo svoje mame Doris Bowman, ki je iz občinstva med drugim skrbela za opozarjanje dobitnikov nagrad, če so imeli predolge govore.

Profimedia
Prireditev je vodil igralec in komik Anthony Anderson.

Kaj pa preostale nagrade?

Emmyja za glavno žensko vlogo v komični seriji je dobila Quinta Brunson za vlogo v seriji Abbott Elementary, nagrada za najboljšo stransko žensko vlogo v dramski seriji pa je pripadla Jennifer Coolidge za vlogo v seriji Beli lotos.

Profimedia
Jennifer Coolidge je bila nagrajena za najboljša stransko igralko v dramski seriji Beli lotos.

V kategoriji televizijskih filmov oziroma antoloških serij pa je slavila zgodba o prepiru dveh udeležencev v prometni nesreči Beef (Zamera). Pri seriji so dobili emmyja še Lee Sung Jin za režijo in scenarij, Steven Yeun za glavno moško vlogo, za glavno žensko pa Ali Wong. Niecy Nash Betts pa je v kategoriji televizijskih filmov pobrala emmyja za stransko žensko vlogo v seriji Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story (Dahmer - Pošast: Zgodba Jeffreyja Dahmerja). Emmyja za večerno pogovorno oddajo je dobil Trevor Noah, emmyja za podobno oddajo po scenariju pa John Oliver.

Profimedia
Nagrajena igralca Ayo Edebiri in Jeremy Allen White iz serije The Bear.

Za konec je tu še britanski glasbenik Elton John, ki je bil z emmyjem nagrajen za poseben dogodek v živo, in sicer za svoj zadnji koncert na Dodger Stadionu v Los Angelesu.

Profimedia
Med podeljevalci je bila tudi 90-letna igralka Joan Collins.

Profimedia
Jodie Foster je podelila emmyja za najboljša igralka v dramski seriji.

Profimedia
Kelsey Grammer, Rhea Perlman, Ted Danson, John Ratzenberger in George Wendt iz priljubljene serije Na zdravje (Cheers) so se zbrali okoli znamenite scenografije lokala, v katerem se je dogajala serija. Podelili so nagrado za izjemno režijo komične serije.

Profimedia
Prieditve so se udeležili tudi Rhea Perlman, Lucy DeVito in Danny DeVito.