One/oni

Shakespearova romantična komedija, postavljena v 21. stoletje

Teja Pelko
20. 4. 2024, 07.00
Deli članek:

Na Velikem odru MGL so premierno uprizorili eno najpogosteje uprizarjanih Shakespearovih komedij Kakor vam drago v režiji Juša Zidarja in v igri Lene Hribar Škrlec, Ajde Smrekar, Jane Zupančič, Tine Potočnik Vrhovnik, Filipa Samobora, Filipa Štepca, Matevža Sluge, Jake Laha, Josepha Nzobandore - Josa in Primoža Pirnata.

arhiv MGL
Ustvarjalci so z užitkom zarezali v premiersko torto.

Dramaturginja Eva Mahkovic se je v svoji priredbi osredotočila na najkompleksnejšo Shakespearovo junakinjo Rozalindo in koncept romantične ljubezni. Rozalinda je tista, ki med vsemi Shakespearovimi ženskimi liki izreče največ besed in ima nad svojo usodo do pravljičnega konca največ nadzora. Ali ima nadzor nad svojo usodo in (nepravljičnim) življenjem, ki ji ga sugerira industrija sreče, tudi sodobna Rozalinda, pa preverite sami.

arhiv MGL
Igralec Marko Mandić, dramaturginja Diana Koloini in filozof Mladen Dolar so na druženju po uprizoritvi pokramljali o predstavi.

arhiv MGL
Lena Hribar Škrlec, ki je uprizorila glavno protagonistko Rozalindo, je imela na premieri veliko podporo družine.

arhiv MGL
Pesnik, pisatelj, dramatik, igralec in prevajalec Andrej Rozman - Roza je z igralcem Galom Oblakom po premieri izmenjal vtise.

arhiv MGL
Imitator Jure Mastnak je tokrat skrb za smeh prepustil drugim.

arhiv MGL
Glasbenik Marko Vozelj rad pride v gledališče, saj mu predstave vedno dajejo misliti.

arhiv MGL
Igralki Klara Kuk in Diana Kolenc sta prišli pogledat svoje kolege in kolegice.