One/oni

Tudi naši znani obrazi so kdaj slabe volje

Teja Pelko
28. 2. 2024, 07.45
Deli članek:

Najbolj jih razvedrijo narava, hrana in glasba

m24
Rok Lunaček

Tudi naši zvezdniki in zvezdnice kdaj vstanejo »z levo nogo« ali pa jih v slabo voljo spravijo okoliščine. Da se znova razvedrijo, uporabljajo različne trike, med najpogostejšimi načini za razvedritev pa so narava, hrana in glasba.

Glasbenik Rok Lunaček
Ko imam slab dan, se najraje pocrkljam z družbo dobrih ljudi. Drugače pa: dobra knjiga, mir in tišina, najljubša hrana in najljubši pogled skozi okno. Je pa res, da slab dan mine, posledice tvojih napačnih reakcij, ki si jih naredil tisti dan, lahko ostanejo. Pazimo, da zaradi slabega trenutka ne pokvarimo dneva še ljudem, ki jih imamo radi.  

Harmonikar Miha Debevec
Kadar imam slab dan, se po navadi odpravim v kak wellness. Zelo mi ustrezajo savna, bazen in plavanje. Včasih pa grem tudi v naravo, po navadi do kakšne reke ali jezera. Imam srečo, da živim na čudovitem koncu Notranjske, kjer je še možno najti čudovite kotičke v naravi, mir in spokojnost. Če mi ne uspe nič od naštetega, si pa privoščim kako res dobro kosilo!

Revija Zvezde
Miha Debevec

Citrarka Tanja Zajc Zupan
Če imam slab dan, po navadi nimam kakšnih posebnih obližev. Preprosto čakam, da dan čim prej mine. Včasih pomaga jutranji pogled z našega okna na Karavanke, Julijske in Kamniško-Savinjske Alpe. Če se ti dnevi držijo skupaj, pa je malce teže. Kadar me prevevajo taki občutki, si rečem: »Tanja vse je v redu, vse je, kot mora biti. To ne bo moj problem, to bo moj izziv. Bodi hvaležna za vse, kar te obdaja.« V takih trenutkih pomislim, da živim na najlepšem koščku planeta Zemlja, v miru, prečudoviti naravi, s pitno vodo, obiljem hrane in dostopnim zdravstvom. Včasih mi je lažje, če se lahko komu zaupam in malo potarnam. Pa ne preveč in le občasno, ker ljudje imajo radi vesele in vedre ljudi. Pomagam si tudi z glasbo – ali si jo zaigram na citre ali pa si jo predvajam. Ta poglablja čustva, in ko se ob njej zjokam, pridem do kakšnih novih spoznanj in pomaga. Vse našteto je enostavno napisati, v realnosti pa je nekoliko težje.

Osebni arhiv
Tanja Zajc Zupan

Komik Gašper Bergant
Najraje z naravo. Če potrebujem preusmeriti misli, se najraje odpravim v gozd. Če potrebujem hitro rešitev, pa vzamem viski.

Dejan Nikolić
Gašper Bergant

Modna oblikovalka Maja Štamol Droljc
Odgovor iz prve roke, ker te dni nisem ravno najbolje. Pocrkljam ali potolažim se s sladkarijami. Telo očitno potrebuje energijo in v takih dnevih me blazno vleče v piškote, sladke pijače, bonbone … v vse tisto, kar v normalnih okoliščinah ni na mojem jedilniku.

revija zvezde
Maja Štamol Droljc

Pevka Nina Donelli
Ko imam slab dan, se umaknem in sem najraje sama vsaj kakšno urico, pogledam kakšen del serije ali pa kaj doma počistim.  

osebni arhiv
Nina Donelli

Glasbenik Mišo Kontrec
Najbolj se pocrkljam s kuhinjo, rad kuham in eksperimentiram. To me najbolj sprošča.

Revija Zvezde Lady
Mišo Kontrec

Glasbenik Dominik Bagola - Balladero
Trudim se, da me stvari nasploh preveč ne iztirijo. Če slučajno že vstanem »na levo nogo«, pa poskrbim za to, da se umirim ter poiščem dobre stvari in rešitve tudi v slabih situacijah. Včasih pomaga pogovor ali pa si dam na gramofon kako dobro ploščo, si skuham čaj in uživam v glasbi. Če k temu prištejem še dobro knjigo in mucka Popija, ki se rad pride pogret v naročje, je recept za crkljanje popoln in zelo učinkovit.

Jure Zauneker
Dominik Bagola – Balladero

Antropologinja, publicistka in igralka Jerca Legan
Praviloma najprej pobegnem v naravo, ne glede na vreme. Bolj ko je divja, neokrnjena, bolj ko se prediham, hitreje zaleže. Pohod na goro, tek ob reki ali potop v morsko globino so vedno terapevtski. Celo ustvarjalne zagate rešim tam. Med sončnimi vzhodi in zahodi, kadar me zmanjka za razdajanje, se zavlečem v zeliščno savno z obveznim knajpanjem ali k zabavnemu filmu v domači kino. Ko so še zvezde prav postavljene, pa se zlahka prepustim crkljanju v brezčasnih objemih. Si lahko trenutno predstavljam kakšno bolj učinkovito psihofizično resetiranje? V resnici ne!

osebni arhiv
Jerca Legan

Komik Andrej Težak Tešky
Z dobro hrano, najraje tako, ki jo pripravim sam … še raje tako, da jo pripravim za več ljudi.      

Šimen Zupančič
Andrej Težak Tešky

Glasbenik Kristijan Crnica - Kikifly
Kadar nimam dobrega dne, po navadi potrebujem toploto. Bodisi je to toplina ljudi, ki so mi blizu, ali pa grem enostavno v banjo, si naredim mehurčke in se sproščam v namakanju.

Sašo Radej
Kristijan Crnica – KikiFly