One/oni

Kako so svoje domove okrasili znani obrazi?

Teja Pelko
12. 12. 2023, 09.00
Posodobljeno: 12. 12. 2023, 13.45
Deli članek:

Naše znane obraze je praznična vročica že zajela!

osebni arhiv
Danica Lovenjak

Najbolj veseli mesec se počasi preveša v drugo polovico in kmalu nas bosta obiskala še poslednja dva dobra moža. V domovih vprašanih znanih Slovencev in Slovenk se bosta počutila odlično, saj so jih ti že okrasili, mnogi pa so ali pa še bodo poskrbeli tudi za to, da v njih praznično diši in zveni.

Glasbenik Gianni Rijavec
Absolutno, decembrska praznična vročica je že tukaj. Vse skupaj kombiniram s številnimi koncerti. Kar se tiče prazničnega vzdušja doma, je pa tu Patricija, ki poskrbi, da je doma res praznično. Njena je božično-novoletna okrasitev in pripravi tudi dobrote - hrano. Še malo in zadišalo bo po res dobrih jedeh, ki jih pripravi.

osebni arhiv
Gianni Rijavec

Modna oblikovalka Urša Drofenik
Takoj ko se začne december, adventna nedelja, se naredi smrečica in okrasi se stanovanje. Dnevi so kratki, takoj je tema in lučke pričarajo vzdušje. Ni lepšega, ko se po domu razprostira vonj cimeta, čokolade, ingverja, pomaranče. Kmalu bomo tudi začeli peči kekse.

osebni arhiv
Urša Drofenik

Igralec Jernej Kuntner
Seveda me je zajelo praznično vzdušje. S prvim decembrom tudi pri nas, kot mnogokje, prižgemo lučke, da zasvetijo se nam učke … Na Miklavževo nedeljo je bil tudi prvi advent in smo prižgali prvo svečko na adventnem venčku. Za Miklavža kar tudi smrekico postavimo, da je vse skupaj še bolj praznično. Letošnji Miklavž, pred njim in, upam, tudi po njem, je bil pravi, zimski. Snežen. Juhuhuuu. Upam, da bo tako vse do božiča in novega leta, saj si po nekaj suhih ali deževnih božično-novoletnih praznikih zaslužimo slovensko zimsko idilo. Pa lep praznični december vsem.

Sašo Radej
Jernej Kuntner

Pevka Kataya
Že od prvega decembra je vse okrašeno; venec na vratih, lučke v stanovanju in vonj sveč po cimetu. Letos pa žal ne bo smrečice, ker sem dobila pasemsko mačko, ki je prava mala zverina.

S.R./M24
Kataya

Tenorist Žiga Lakner
Malce pa me je res že zajela praznična vročica. Po navadi pričaramo doma decembrsko vzdušje z božično glasbo ter seveda s praznično dekoracijo. Seveda pa ne sme manjkati niti dobra hrana, kot so domača potica, piškoti in še veliko drugega.

M24
Žiga Lakner

Voditeljica Danica Lovenjak
Decembrska praznična vročica se pri meni že dodobra stopnjuje. Najbolj veseli mesec v letu je zame res v pravem pomenu veseli, saj je zapolnjen z družabnimi dogodki in zabavami. Letos k pravemu prazničnemu vzdušju prispeva tudi zasnežena okolica. Doma pa si pričaram praznično vzdušje v družbi domačih s toplim čajem, slastnimi piškoti in božično glasbo. Seveda pri tem ne manjka adventni venček, ki ga vsako leto izdela mama. Jelko pa skupaj okrasimo po starem običaju dan pred božičem.

Glasbenik Robert Dragar
Pravo zavedanje, da je decembrska vročica, pride ponavadi šele s prižigom lučk. Na to nas opominjajo tudi trgovci z vsemi črnimi in manj črnimi ponudbami. Drugače je pa seveda to tisti del leta, ko z našo skupino Victory razveseljujemo ljudi na raznih prednovoletnih srečanjih, trgih in zabavah. Pomembno je, da smo dobro pripravljeni in polni energije. Doma pa seveda obvezno krasimo okolico hiše, pa seveda v hiši ne smejo manjkati venčki, ki jih sami naredita Stela in Barbara. Ne manjka pa niti dišeča peka domačih piškotov, potic, peciva in čaja z vonjem cimeta, kardamoma, klinčkov in ostalih dobrot.

Marko Vavpotič / arhiv M24
Robert Dragar

osebni arhiv
Robert Dragar

Voditeljica Pia Pustovrh
Zaradi narave dela sem že od druge polovice novembra pravzaprav v »decembrski vročici«. Kot otrok sem oboževala ta praznični čas, zdaj pa je vse prepleteno z organizacijo in vodenjem dogodkov. Tako da z ekipo skrbimo predvsem, da druge prevzame veseli december. Sama pa se veselim zadnjega tedna v decembru, ko dobesedno odrežem vse delovne obveznosti in v krogu najbližjih uživam v radostih praznikov. Je pa lepo, ker decembra doma vedno diši po cimetu.

Sašo Radej/M24
Pia Pustovrh

Voditelj David Urankar
Moram priznati, da me praznična vročica drži že kar nekaj časa. Pred kratkim sem povezoval dogodek na Dunaju in pri njih so 15. novembra že prižgali lučke in začeli z božičnimi sejmi. Pri mestni hiši celo že 10. novembra! Mi je pa všeč, ko zasvetijo okraski in praznična razsvetljava ter ko zadiši po prazničnih dobrotah. Tudi doma je klasika: smrečica z lučkami in okraski, svečke na mizi, čaj z medom, limono in cimetom pa kakšen melodičen jazzovsko-božični glasbeni seznam.

arhiv Lady
David Urankar

osebni arhiv
Robert Dragar