One/oni

Britney Spears - Prodanih že več kot milijon izvodov v ZDA

5. 11. 2023, 16.41
Posodobljeno: 5. 11. 2023, 16.42
Deli članek:

V prvem tednu prodaje je avtobiografija pop zvezde Britney Spears, z naslovom "The Woman in Me" ("Ženska v meni"), dosegla izjemen uspeh v Združenih državah Amerike, saj so prodali več kot 1,1 milijona izvodov.

Profimedia
Britney Spears - njena knjiga se zelo dobro prodaja

Ta številka vključuje tiskane, elektronske in avdio izdaje, slednje je večinoma interpretirala priznana ameriška igralka Michelle Williams.

Knjiga, ki ponuja osebni vpogled v življenje 41-letne pevke, je med bralce prispela 24. oktobra. Po podatkih založbe Gallery Books je Britney svoje življenjske izkušnje delila s svetom z neomajno iskrenostjo.

"Z vsem srcem in dušo sem zapisala svoje spomine," je povedala Spears, izražajoč svojo globoko hvaležnost oboževalcem in bralcem po vsem svetu za njihovo neskončno podporo.

V kontekstu literarnih dosežkov, avtobiografija Britney Spears sledi uspehu avtobiografije princa Harryja, ki je v ZDA v enakem časovnem obdobju dosegla prodajo v višini približno 1,6 milijona izvodov. Princ Harryjeva knjiga je bila v letošnjem letu edina neleposlovna knjiga za odrasle v ZDA, ki je presegla milijonsko prodajo.

Britney Spears, večkrat nagrajena z grammyji in platinastimi ploščami, je brez dvoma ena izmed najuspešnejših glasbenic v zgodovini. Njen glasbeni in osebni življenjepis je zaznamoval tudi njen oče Jamie Spears, ki je prevzel skrbništvo nad njo po njenem živčnem zlomu leta 2008. Po dolgih letih pravnih bojev je Britney leta 2021 dosegla odpravo skrbništva, kar je bil pomemben mejnik v njenem življenju.

Avtobiografija Britney Spears je, s svojim iskrenim vpogledom v življenje in izzive s katerimi se je soočala, postala inspiracija mnogim. Njeni oboževalci in kritiki so knjigo sprejeli z odprtimi rokami, kar se odraža v izjemnih številkah prodaje in potrjuje njen status ikone sodobne pop kulture.