One/oni

Arnold Schwarzenegger in Sylvester Stallone: Zgodba o spravi

23. 10. 2023, 12.36
Posodobljeno: 23. 10. 2023, 12.42
Deli članek:

V četrtek je Arnold Schwarzenegger na žalni slovesnosti za legendarnim hollywoodskim odvetnikom Jakom Bloomom razkril, kako je Bloom igral ključno vlogo pri koncu dolgoletnega rivalstva med njim in Sylvestrom Stallonejem.

Profimedia
Nekoč sovražnika, danes prijatelja

Schwarzenegger, zvezdnik filma "Terminator", je povedal, da je na začetku svoje kariere preziral Stalloneja. Oba sta bila izjemno tekmovalna in sta neprestano primerjala vse, od velikosti mišic do višine svojih plačilnih čekov. Toda vse se je spremenilo, ko je Bloom vključil oba v posel s podjetjem Planet Hollywood.
Bloom, ki je umrl 7. septembra v 82. letu starosti, je Schwarzeneggerju predstavil idejo, da bi Stallone postal del posla z verigo restavracij s hollywoodsko tematiko, ki bi ga vodil skupaj z Bruceom Willisom in drugimi. Kljub prvotnemu nasprotovanju je Schwarzenegger priznal, da je Bloomov argument, da bo posel uspešnejši z vključitvijo zvezdnika filma "Rocky", prevladal.
Rezultat? Schwarzenegger in Stallone sta skupaj potovala po svetu, promovirala hamburgerje in postala tesna prijatelja. Žalujoči na dogodku v Los Angelesu je za Page Six povedal, da je njuna sovražnost izginila zaradi skupnih poslovnih prizadevanj.
Na žalni slovesnosti so bili prisotni tudi drugi znani obrazi, med njimi producent Marc Canton, ki je delil zgodbo o potovanju na Kubo z Bloomom in Jackom Nicholsonom. Nicholson je želel spoznati kubanskega voditelja Fidela Castra, vendar je bil presenečen, ko je ugotovil, da je Castra zanimal le pogovor z Bloomom.
Nekdanji urednik revije Hollywood Reporter, Matthew Beloni, je o Bloomu zapisal: "Jake Bloom je bil odvetnik filmskih zvezd v času filmskih zvezd. Pogajal se je o nekaterih največjih poslih v Hollywoodu. Med drugim je poskrbel, da je Johnny Depp obogatel zaradi franšize 'Pirati s Karibov' in pomagal Schwarzeneggerju in Stallonu postati svetovni akcijski zvezdi. Za Georgea Lucasa je pridobil pravice za prodajo izdelkov iz 'Vojne zvezd', kar je filmskega ustvarjalca spremenilo v milijarderja."