One/oni

»Za ozdravitev sem potreboval eno leto.«

E. J.
30. 8. 2018, 03.00
Deli članek:

Spet zdravi Blaž Švab se pripravlja na Slovenski pozdrav in Noč Modrijanov. »Redno moram jemati zdravila in paziti pri prehrani,« pa poudari glede zdravja.

Šimen zupančič
Blaž Švab

Snemate novo sezono oddaje Slovenski pozdrav, ki na spored prihaja oktobra. Se obetajo kakšne novosti, ostajate na odru skupaj z Darjo Gajšek in Urško Vučak Markež?
Že tretjič bomo gostili pojoče družine, kar so gledalci doma in mnogi Slovenci po svetu res lepo sprejeli. Mnogo odzivov prihaja namreč tudi iz tujine. V oddaji skupaj s hišnim ansamblom, torej Poskočnimi muzikanti, ostajamo Darja, Urška in jaz. Nekaj vsebinskih novosti pa se obeta, med drugim Urškina svetovalnica s pismi gledalcev.

Poletje se bliža koncu. Ste si privoščili kaj počitnic?
Zaradi priprav na jesenske in zimske projekte si počitnic nisem mogel organizirati, tako da sem dneve preživljal delovno, pogosto tudi v studiu.

Jesen je čas za Noč Modrijanov. Kaj ste spoznali v vseh teh letih na tem velikem koncertu Modrijanov?
Res je, konec oktobra z Nočjo Modrijanov znova prihajamo v domače Celje. To je zgodba o ljubezni do glasbe in zgodba o povezovanju. Noč Modrijanov je učitelj, kaj vse lahko naredimo, če glasbeniki med sabo sodelujemo. Razpoloženje v zaodrju je neprecenljivo, tudi ker pri projektu sodeluje res veliko prostovoljcev in prijateljev.

Celoten članek najdete v novi številki revije Vklop!