One/oni

Intervju: Blaž Švab in Isaac Palma

M. V.
21. 9. 2017, 03.00
Deli članek:

Ljubljenci ženskih src, Modrijani in Isaac Palma, so skupaj ustvarili pesem Hočem le tebe in dokazali, da se harmonika in latino ritmi prav lepo dopolnjujejo.

Imeli smo srečo in ju ujeli le nekaj dni, preden je Isaac za mesec dni odpotoval na počitnice v Argentino. »Že leto in pol nisem videl domačih, zato se tega strašno veselim,« pove. Z njim je bila seveda njegova žena Patricija, zaradi katere je zapustil rodno zemljo in se preselil v Slovenijo. Ko sedimo zunaj na kavi, se pogledi ves čas obračajo v našo smer, občasno kak otrok pristopi in prosi za avtogram. Največkrat Isaaca. Ko Blaža malce zbodem, kako se počuti, ko je kar naenkrat druga violina, se prešerno nasmeje in odvrne: »Ni pomembno, kdo je bolj priljubljen, pomembno je, da mladi poslušajo slovensko glasbo!«

Kako je prišlo do sodelovanja med vami?
Blaž: Pred kakimi šestimi leti sem poletje preživel v Angliji, kjer sem se veliko družil z Venezuelci, Španci in Brazilci, s katerimi smo namesto kave po kosilu plesali. Takrat sem se zaljubil v latino ritme in v meni je ves čas tlela želja, da bi z Modrijani naredili pesem z latino ritmi in harmoniko. Potem pa nekega lepega popoldneva v Portorožu srečam Isaaca, Patricijo in družino Vlašič – bili so na pripravah za MMS. Razložil sem, da bi rad latino ritme zmešal s harmoniko, in kaj če bi to naredili skupaj z Isaacom. Modrijani smo namreč v njem zaznali pristnost in iskrenost, takoj nam je prirastel k srcu. Malo je namreč pevcev, ki nastopajo zaradi muzike same, ker jim je ta nekaj najlepšega. Tako smo šli skupaj v studio.

Isaac, kaj ste si mislili, ko ste slišali za namero združitve latino ritmov in harmonike?
Isaac: Da bi bila to prava kombinacija. Slovenska glasba mi je zelo všeč, in ko je Blaž rekel, da bi skupaj nekaj »zmešali«, sem vedel, da bo odlično. Bil sem brez besed, ko so me Modrijani povabili k sodelovanju – oni so velika slovenska skupina –, zato sem takoj privolil. Vedno jim bom hvaležen. Malo časa sem v Sloveniji, to so odlični koraki za začetnika. Meni je pesem zelo všeč. V studiu sem bil zelo sproščen, užival sem in pel sem iz srca.
Blaž: Treba je povedati, da je v Sloveniji malo moških vokalov, kot je Isaacov; on je s svojim glasom prevetril slovensko glasbeno sceno. Mislim, da se lahko tako slovenski glasbeniki kot poslušalci veselimo vseh pesmi, ki jih bo ob svoji mladosti, zagnanosti in temperamentu zagotovo še ponudil.

Tako Modrijani kot Isaac ste zelo priljubljeni. Sta pripravljena na evforijo, ki jo bodo sprožili vaši skupni nastopi? Dekleta bodo omedlevala pod odrom.
Blaž: To najbrž ne. (Isaac se na glas smeje.) Ni nujno, da bo evforija in bi ljudje omedlevali. Glasba naj govori sama zase. Jaz upam, da bodo ljudje plesali in uživali.

Celoten intervju preberite v novi številki revije Vklop!