One/oni

Par, ki mu ni para

B. P.
29. 6. 2017, 03.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Zakonca Nika Ambrožič Urbas in Matjaž Ambrožič o oddaji Zvezde plešejo, življenju v Londonu, njunem odnosu, modi ... »Midva si služiva kruh z besedičenjem.«

Srečali smo se nekaj dni po finalni oddaji Zvezde plešejo, v kateri je bila Nika Ambrožič Urbas v družbi Katarine Venturini, Andreja Škufce in Lada Bizovičarja v vlogi sodnice, s svojo prisotnostjo pa je nehote ukradla šov. Nika si je kot prava Angležinja naročila čaj, a svoj izbor hitro obžalovala, ko je njen mož Matjaž Ambrožič naročil kavo s smetano. »V Londonu stepene smetane ne dobiš nikjer in prav čudno te pogledajo, če jo naročiš,« razloži Nika in doda, da zato, ko sta v Sloveniji, vedno naročita kavo s smetano.

Nika mi, še preden postavim prvo vprašanje, pove, da ji gre najbolj na živce, ker jo novinarji ves čas sprašujejo, ali si je svoje komentarje v oddaji prej napisala ali si jih izmišljuje sproti. »Seveda sem si jih izmišljevala sproti, saj plesne točke prej nisem videla,« razloži in doda: »Ponavadi sem si med plesno točko kaj narisala, sicer pa je moja sposobnost, da si lahko veliko izmišljujem.« Pove mi zgodbo iz študentskih dni na londonski šoli Central St. Martins, ko bi morala pripraviti kratek spis pri predmetu kulturne študije in ga prebrati, a ker je bila preveč okupirana z drugimi stvarmi, ni napisala nič. »Enostavno sem stopila pred razred s praznim listom papirja in si vse sproti izmišljevala, od začetka do konca, brez napake,« v smehu pove Nika.

Celoten članek preberite v novi številki revije Vklop!