One/oni

David Icke

G. Z.
23. 2. 2017, 03.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V Ljubljano prihaja zvezdniški teoretik zarot, ob tem pa bo izšel prevod njegove knjige Fantomski jaz.

64-letni Britanec David Icke je profesionalni teoretik zarot, ki je napisal čez 20 knjig, na nastopih v preko 60 državah pa mu je prisluhnilo 150 milijonov poslušalcev. Bivšega nogometaša in športnega komentatorja BBC-ja, ki je »spregledal« v 90. letih, se drži sloves paranoika, antisemita in neofašista, sam pa pravi, da preiskuje, kdo in kaj kontrolira svet, ter pomaga ljudem pogledati v zakulisje sistema, katerega ujetniki smo zaradi omejevanja zaznavanja sveta. 19. marca bo svoje teorije razpredal v Ljubljani.

Kateri je vaš najljubši film?
Oni živijo! (They Live) iz leta 1988, v katerem igra glavno vlogo ameriški rokoborec Roddy Piper, napisal, posnel, produciral in z glasbo podložil pa ga je John Carpenter. Če spremljate njegov opus, boste videli, da mu je jasno, kaj se dogaja. Zgodba je preprosta, a pokaže bistvo tega, kar raziskujem skoraj trideset let: da tuja bitja, ki živijo med nami, nadzirajo dogajanje na Zemlji. Glavni lik najde sončna očala, s katerimi vidi, česar drugi ljudje ne zaznajo. Predlani je Roddy Piper v nekem intervjuju v ZDA opozoril na moje delo in izjavil, da to ni fikcija, ampak dokumentarec, ker pripovedujejo resnično zgodbo. Omenil bi še Matrico, ki gradi na konceptu umetne resničnosti, ki jo dojemamo kot svet. To je odličen pripomoček za vizualizacijo moje teorije. Pri znanstveni fantastiki mi je všeč, kako pogosto napove bodoče dogodke in razkriva pravo resnico. Resnica izven nas namreč ni to, kar zaznavamo. Kar vidimo in doživljamo, je valovanje, ki ga naših pet čutov spremeni v elektronske impulze, te pa možgani prevedejo v hologram. Kar vidimo, obstaja v tej obliki le za našimi možgani. Nekateri znanstveniki, recimo Rich Terrell iz Nase, verjamejo, da živimo v simulaciji oz. programu kot v Matrici. Filmi, kot je Ekvilibrij iz leta 2002, predstavljajo distopično družbo popolnega nadzora, o kateri govorim teh trideset let. Tisti, ki nadzorujejo svet, ljudi preko takih zgodb sistematično navajajo na svet, ki ga želijo ustvariti in je zelo drugačen od sedanjega.

S pozicije racionalnega ateista, ki dopušča alternative, ste lahko norec ali prerok, ki širi resnico. Prerokom jo običajno razkrije bog, vam jo je jasnovidka pri 38 letih.
Zanimivo, da ste uporabili besedo racionalen, saj se z njo razmetava nepremišljeno. Človekovo življenje je program. Ko prideš iz maternice, nate takoj vplivajo starši, ki so že šli skozi ta proces. Potem sedimo v klopeh, kjer nam avtoritete v imenu države govorijo, kaj je prav, resnica, mogoče in kaj ne, kdaj lahko govorimo, jemo ... In tako si dan za dnem, leto za letom nalagamo državno verzijo resničnosti, ki je v smislu mogočega zelo ozka. Razum je v tem pogledu tisto, kar so te naučili, da je normalno v ozkem okviru tvojih zmožnosti. Razum stoji na logičnem mišljenju, logika je sistem razumevanja, razum pa je spet definiran kot prisebnost, zdrava pamet, normalno stanje uma. Normalno v primerjavi s čim? Programirano resničnostjo. Vrtimo se v krogu, pri tem da ljudje, okolje, mediji ves čas poudarjajo, kaj je normalno. Vse, kar sem naredil jaz, je, da sem spregledal ta program in pogledal, kaj je za njim. Kar ni težko. Znanost pravi, da je elektromagnetni spekter majhen del vesolja, mase, materije in energije, vidna svetloba, ki je edina, ki jo lahko vidimo, pa je prav tako le del spektra. Normalnost je definirana znotraj tega majhnega spektra. Zato vas vprašam: racionalnost pod čigavimi pogoji?

Niste odgovorili: ste norec ali prerok?
Kaj mislite, da bom odgovoril?

Več preberite v novi številki revije Vklop!