One/oni

Dinastija Prevc

S. F.
5. 1. 2017, 03.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Bratje »orli« Peter, Cene in Domen

Novoletna turneja v smučarskih skokih je eden najprestižnejših športnih dogodkov na svetu. Letošnjo Slovenci, brez dvoma eni največjih ljubiteljev tega športa, spremljamo še posebej pozorno in ponosno. Bratje Prevc, Peter, Cene in Domen, pišejo izjemno športno zgodbo, s katero se veliko in na široko ubadajo tudi tuji mediji, seveda pa tudi konkurenca oziroma stroka.

Potem ko je lani s konkurenco v velikem slogu opravil najstarejši od bratov, 24-letni Peter, je letos s kar štirimi zmagami v svetovnem pokalu zablestel komaj 17-letni Domen. Srednji od bratov, 20-letni Cene, si je po krajšem rezultatskem zatišju ponovni klic trenerja Gorana Janusa v A-reprezentanco priboril z odličnimi uvrstitvami v celinskem pokalu.

Medijski pritisk na skakalce, ki je pri Slovencih v smučarskih skokih tako ali tako ogromen, saj to športno panogo dojemamo izjemno čustveno, pomislite le na vsakoletno dogajanje v Planici, se je ob tako težko pričakovanem skupnem nastopu bratske trojice še dodatno okrepil. V takih razmerah je treba ohraniti trezno glavo in sprejemati pravilne, torej stroki, ne pa čustvom podvržene odločitve. Pomembna naloga strokovnega štaba na čelu z glavnim trenerjem Goranom Janusom.

Celoten članek vas čaka v novi številki revije Vklop!