One/oni

Angelski posnetki iz preteklosti

Stop
29. 4. 2009, 12.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Susan Boyle je doživela preobrazbo. Kaj pa glas? Je ta res tako odkritje? Poslušajte jo na posnetkih izpred desetih let.

Zgodba, ki ta hip okupira ves svet, je neverjeten nastop Susan Boyle na britanskem resničnostnem šovu, ki mu poveljuje zloglasni Simon Cowell. Histerije kar noče biti konec, čeprav se del publike ob vsem hrušču zdaj obrača proti Škotinji.

 

Prihod na videz priletne gospe na oder, reakcije in žvižgi občinstva, porogljiv odziv žirije in na koncu njeno zmagoslavje - to je dobesedno katarzično. Ljudje si video po spletu (na straneh YouTube jih je nekaj, ki se v skupnem številu približujejo fascinantnim sto milijonom ogledov) vrtijo, ker jim vrača upanje v vrednote. 

 

Toda "Kosmati angel", kot so nadeli vzdevek Susan Boyle, je že začel podlegati skušnjavam slave. Stilska preobrazba gospe, ki je zaradi neskladja splošnih predstav o zunanjosti in glasu, doživela tak uspeh, je že dodobra spremenila njen izgled in - ja, težko je verjeti - tudi možnosti za zmago. Ne le, da si je pobarvala lase, si nadela modnejša oblažila in se znebila dlačic po obrazu, zamenjala je učiteljico petja in za prihodnji nastop pripravlja koreografijo. Vse skupaj pa morda ne bo dovolj, da bo prepričala strogo žirijo in ustvarjalce šova, ki se jim je z Boylovo res posrečil fantastičen met.

Pa je bilo vse skupaj res tako posebno in nenavadno odkritje?

 

Poslušajte skladbi Susan Boyle iz leta 1999.

 

{mp3}susan_boyle_cry_me_a_river{/mp3} 

Susan Boyle - Cry Me A River

{mp3}susan boyle - killing me softly{/mp3}

Susan Boyle - Killing Me Softly

 

Oglejte si posnetek njenega izjemnega nastopa na avdiciji!