One/oni

Omarju Naberju pogojna kazen

D. T.
5. 5. 2009, 13.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Pevca Omarja Naberja so spoznali za krivega kaznivega dejanja nasilništva nad študentko ter ga obsodili na sedem mesecev pogojne kazni. Njegov odvetnik je napovedal pritožbo na višje sodišče.

Pevca Omarja Naberja so spoznali za krivega kaznivega dejanja nasilništva nad študentko ter ga obsodili na sedem mesecev pogojne kazni s preizkusno dobo dveh let. Odvetnik Mitja Jelenič Novak, ki zastopa zmagovalca Bitke talentov in tudi sicer priljubljenega pevca, je napovedal pritožbo na višje sodišče.

 

Omarja je policiji prijavila študentka iz Štajrske zaradi dogodka v ljubljanskem lokalu Bachus pred tremi in pol leti, ko je Omar Slovenijo zastopal na evroviziji. Povedala je, da se je ponoči 27. oktobra 2005 večkrat od zadaj zaletel vanjo, ko se je odzvala, pa je to komentiral z besedami: »Čao, bejba, ni panike, vse je ok.« Kljub temu je po njenih besedah nadaljeval z nadlegovanjem, po večkratnih opozorilih naj bi jo zgrabil za roke, jih zvil na hrbtu, jo nato začel otipavati po mednožju in prsih, na koncu pa še s pestjo udaril pod očesom, kar naj bi dokazovalo zdravniško spričevalo. Omar Naber spolno nadlegovanje zanika in trdi, da se ni zgodilo ničesar.

 

Okrožna sodnica Nina Drozdek Draganič je pojasnila, da je bil pevec obtožen dveh kaznivih dejanj, spolnega nasilja in nasilništva, da pa je sodišče spremenilo kvalifikacijo in ga obsodilo le za nasilništvo. Za kaznivo dejanje, za katerega zakon predpisuje največ dve leti zapora, so mu izrekli pogojno obsodbo, ker je doslej nekaznovan.

 

Čeprav je pri nas tovrstne sodniške prakse zelo malo, pa Omar Naber ni edini zvezdnik, ki je sedel na zatožniško klop zaradi nasilništva. Kateri so najodmevnejši podobni primeri v svetovnem merilu, preberite v naslednji številki Stopa, ki izide 13. maja.