Glasba

Samantha Maya: »S pesmijo opozarjam, da smo vrline obrnili na glavo«

A. M.
2. 2. 2024, 08.00
Deli članek:

Mlada glasbenica pod vprašaj postavlja naše vrednote!

Menart Records
Skladbi prilaga tudi videospot, delo scenaristov Jake Florjančiča in Laetitie Pohl, v katerem na svojevrsten način prikaže omenjeno tematiko.

Mlada glasbenica Samantha Maya, ki je leta 2020 izdala EP z naslovom Venera, na katerem najdemo pet skladb (Venera, Glas, Dotik, Na drugi strani in Do neba), v pustni mesec vstopa z novo skladbo, ki jo je poimenovala Melanholija, in z njo napoveduje izid večjega projekta. Skladbi prilaga tudi videospot, v katerem na nagajiv način prikaže pomembno sporočilo pesmi. Tako nas Samantha Maya zopet popelje k razmisleku. Z delom verza, ki pravi »Od kdaj se slika profila tretira kot vrlina?«, zajame bistvo, ki ga želi v novem glasbenem izdelku predstaviti. Besedilo je njen poklon filozofiji, katere študij je zaključila prejšnje leto.

Podobno sporočilo v diplomi

In kaj sporoča z novo skladbo? »Imam občutek, da je danes bolj važno vse, kar je fizično, in da ljudje več dajejo na izgradnjo svojega videza, kot da bi se obremenjevali s svojo dušo ali pa nadgrajevali svoje znanje ter kompetence. S pesmijo opozarjam, da smo vrline obrnili na glavo, zato pa smo nostalgični po starih časih,« pravi mlada pevka, ki podobno sporočilo obravnava v svoji diplomi, v kateri raziskuje porast pojava melanholije in z njo povezanih duševnih stanj skozi zgodovino – prav to naj bi bila njena inspiracija za besedilo. Kot smo izvedeli, je bil izid Melanholije prvotno planiran ob koncu prejšnjega leta, a se je odločila počakati zaradi pomembne novice. Z njim namreč napoveduje prihod albuma, katerega naslov naj za zdaj še ostane skrivnost.