Glasba

Festivalsko dogajanje odslej tudi v Dravogradu

D.K.
22. 1. 2024, 23.30
Posodobljeno: 23. 1. 2024, 09.58
Deli članek:

Nekdaj pregovorno najbolj zaspano koroško mesto ob sotočju treh dolin, Dravograd, je s koncertom Nine Pušlar predstavilo svojo vizijo festivalskega dogajanja.

Matic Kremžar
Koncert Nine Pušlar je bil razprodan že konec lanskega leta.

Potem, ko je v občini v preteklih letih igrala večinoma le lokalna glasba, se je s prihodom novih ljudi začelo premikati tudi na tem področju. Že lani je bilo v občini z 9000 prebivalci nekaj velikih koncertov, kot Mi2 in Šank Rock, bo pa letošnje leto polno prav tako velikih dogodkov. Tako se je novo leto začelo minuli teden z mega koncertom Nine Pušlar s 1100 poslušalci v lokalni dvorani Špic D, ki je bila nabita do zadnjega kotička.

Dravograd si želi še bolj graditi na prepoznavnosti, tudi dogajanja. V preteklem letu je bilo organiziranih skoraj 260 dogodkov, zato želi občina večje dogodke še bolj izpostaviti tudi širše pod novim festivalskim TraberkFest (Traberk je staro ime za Dravograd) in prepoznavnim logotipom. V samem sklopu festivala Traberkfest pa ne bodo le glasbeni dogodki, pač pa tudi gledališke predstave in že lani uspeli kulinarični dogodek Most okusov, izveden kar na starem mostu čez reko Dravo. 

Matic Kremžar
Dravograd je s koncertom v dvorani Špic D na pot pospremil tudi novi festival TraberFest.

Dravograd ima tudi sam nekaj znanih izvajalcev, tu so doma Eva Boto, pa Nastja Gabor, ki so tudi redni gostje domačih odrov, pa vrhunski akustični duet Borut Mori in Andrej Ofak, od tu je svetovno priznani dirigent Davorin Mori.