Glasba

Martina Majerle še vedno vesela za prijetne odzive slovenskega občinstva

A. M.
14. 11. 2023, 09.00
Deli članek:

Nekdanja evrovizijska predstavnica ne počiva!

Ivor Mažar
Martina Majerle videospot za novo skladbo posnela v osrčju domačega Kvarnerja.

Martina Majerle, ki smo jo dodobra spoznali v lanski sezoni šova Znan obraz ima svoj glas, je v jesen zakorakala z novim glasbenim izdelkom. Evrovizijska glasbenica že predstavlja videozgodbo za svojo novo skladbo Stori malo mesta za me, ki je na priznanem festivalu Čansonfest, v hrvaškem Kastavu, prejela nagrado za najboljše besedilo.

Opatija–Ljubljana–Opatija

Martinini spomini na šov Znan obraz ima svoj glas so ob tem še vedno živi. »Takrat sem veliko časa preživela v avtu, na relaciji Opatija–Ljubljana–Opatija, vendar sem tako zelo vesela za to izkušnjo, za ta prijateljstva, prijetne odzive slovenskega občinstva in predvsem za to, da je POP TV našel mojo slovensko družino. Trenutno se po radijskih postajah še vedno vrti skladba Koliba iz bambusa, s katero sem kot gostja nastopila na plošči Dareta Kauriča, se pa zelo veselim vseh prihajajočih samostojnih projektov – tudi tistih v slovenskem jeziku,« se vsega skupaj spominja vedno nasmejana plavolaska, ki te dni predstavlja novo pesem, ki je dobila tudi videozgodbo.

Tin Majnarić
Njena skladba Stori malo mesta za me je na festivalu prejela nagrado za najboljše besedilo.

Ponosna na izdelek

»Videospot za skladbo Stori malo mesta za me smo posneli na prekrasen oktobrski dan, na prekrasnem opatijskem sprehajališču – že sprehod po njem je bil vedno posebno doživetje – velik del samega videospota smo posneli tudi v čudovitih okoliških parkih, vsekakor pa ne smem pozabiti na pozabljeno, a skrivnostno vilo Amalia ter na dvorano Circolo, ki nam jo je prijazno odstopila italijanska skupnost z Reke – prav tam so nastali krasni kadri in nastal je izdelek, na katerega sem resnično ponosna,« pravi Martina Majerle in dodaja, da je pri tem videospotu sodelovala z vrhunsko produkcijsko ekipo iz Zagreba.

Evrovizijski spomini

Za filmski videospot, ki je nastal v kraljici Kvarnerja, sosednji Opatiji, so zaslužni režiser Tin Majnarić, mojster luči Vjekoslav Palinić in vrhunska montažerka Ivana Majnarić. »Skladba Stori malo mesta za me je romantična in čutna skladba, zato sem si želela, da tudi videospot zadiha v tem duhu – k snemanju sem povabila svoje glasbene prijatelje in skupaj smo pričarali pravo malo čarovnijo – Dino Ivelja je zaigral na kontrabas, Boris Popov na tolkala, Aleksandar Valenčić pa je pritiskal po črno-belih tipkah,« še obrazloži Martina, ki je z Valenčićem sodelovala že pred skoraj petnajstimi leti, ko je napisal slovensko evrovizijsko skladbo Love Symphony, skupaj z Andrejem Babićem. Svojevrstna evrovizijska rekorderka pa prav letos praznuje svojih prvih dvajset let Pesmi Evrovizije – na tem odru je prvič stala že leta 2003, z odlično Claudio Beni.