Film

Barbie danes že na HBO Max!

M.K.
15. 12. 2023, 15.01
Posodobljeno: 15. 12. 2023, 15.03
Deli članek:

Filmska uspešnica Barbie bo premierno prikazana danes,15. decembra na pretočni platformi HBO Max, premiera na platformi HBO pa bo 17. decembra ob 20. uri.

Profimedia
Prizor iz filma Barbie, v katerem je tudi igralka Sharon Rooney.

Živeti v Barbie deželi pomeni biti popolno bitje na popolnem mestu. Razen če imaš popolno eksistencialno krizo. Ali pa si Ken. V glavnih vlogah filma režiserke Grete Gerwig kot Barbie in Ken nastopata Margot Robbie in Ryan Gosling

Barbie je bila premierno predstavljena 9. julija 2023 v Los Angelesu, v kinematografe pa je prispela 21. julija. Hkratna izdaja z Universalovim filmom Oppenheimer je povzročila kulturni fenomen »Barbenheimer«, ki je gledalce spodbujal k ogledu obeh filmov, čeprav med seboj zelo različnih, kot dvojnega celovečerca. Film je bil deležen zelo pozitivnega odziva tako kritikov kot gledalcev in je zaslužil 1,44 milijarde dolarjev ter tako postal najdonosnejši film leta 2023, najdonosnejši film samostojne režiserke in družbe Warner Bros. ter 14. najdonosnejši film vseh časov. Prejel je mnoge nagrade in nominacije, med drugim za 12 grammyjev. Če ste ga v kinu zamudili ali bi si ga radi ogledali še enkrat, pa lahko to od danes storite preko platforme za pretočno predvajanje HBO Max.