Film

Filmska napoved 2017

T. B.
12. 1. 2017, 03.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Katerih filmov se lahko veselimo v letu 2017? Zagotovo novega Osmega potnika (Alien: Covenant) in Iztrebljevalca (Blade Runner 2049), pa še kaj bi se našlo.

En pogled na to, kaj nas čaka v letu 2017, je dovolj, da nam postane jasno, da to leto ne bo kaj dosti drugačno od prejšnjega. Filmski studii se zanašajo na preverjene formule, to pa pomeni, da nas čaka novih 12 mesecev superjunakov ter filmskih nadaljevanj, ki se gibljejo v območju znanstvene fantastike in grozljivk ter animiranih filmov.

A pojdimo po vrsti, tokrat po mesecih, v katerih bomo izpostavili, brez česa, če se boste hoteli vključiti v vsakodnevni pogovor o mainstream filmu, ne bo šlo.

Januar

Če odštejemo Deželo La La Damiena Chazella in Kitajski zid Zhanga Yimouja, ki sta na spored prišla že prvi teden, januarski mesec pripada predvsem zahtevnejši Ameriški pastorali (12. 1.), ki jo je igralec in občasni režiser Ewan McGregor posnel po istoimenskem romanu Philipa Rotha, enem od najboljših romanov o sodobni Ameriki, ter Nevidnemu zlu: Zadnje poglavje (26. 1.). Znanstvenofantastični akcijski film v režiji Paula W. S. Andersona, v katerem se za nekakšnimi zombiji že 15 let podi Milla Jovovich, nikoli ni bil prijeten zalogaj za kritičnejšo publiko, je pa vedno lepo videti nekdanjo manekenko, kako dela obrate, vrti pištolo in trepa s trepalnicami. Njun šesti film iz serije napoveduje, da naj bi se Nevidno zlo zdaj končno tudi končalo. Je pa res, da nikoli ne reci nikoli.

Februar

Februar bo mesec za skoraj vse okuse. Za romantiko in erotiko bo poskrbelo Petdeset odtenkov teme (9. 2.), nadaljevanje filma (in romana pisateljice E. L. James) Petdeset odtenkov sive, v katerem nedolžno Anastasio (Dakota Johnson) v svet mehkejšega sadomazohističnega ljubimkanja uvaja manj nedolžen Christian (Jamie Dornan), za črno komedijo pa nadaljevanje kultnega Trainspottinga, v katerem so na drogah plavali britanski odbitki. T2 Trainspotting (2. 2.) se po 20 letih vrača v režiji Dannyja Boyla in z isto igralsko zasedbo, od Ewana McGregorja in Jonnyja Leeja Millerja do Roberta Carlyla in Ewena Bremnerja. Od resnejših dram bo na spored prišel tudi eden od letošnjih ljubljencev kritikov Manchester by the Sea, v katerem srca para mlajši brat Bena Afflecka Casey s soigralko Michelle Williams, s prvim nadaljevanjem pa se vrača tudi Keanu Reeves kot John Wick (10. 2.).

Celoten pregled vas čaka v novi številki revije Vklop!