Tuje

Zvezdnik z dublinske riviere za revne

T.L.
27. 8. 2023, 10.43
Deli članek:

Irski igralec s sivo-modrimi očmi je trenutno najbolj vroča roba v Hollywoodu.

Profimedia
Cillian Murphy je danes skupaj z Jamiejem Dornanom, Michaelom Fassbenderjem in Colinom Farrellom eden najboljših irskih igralcev srednje generacije.

V biografskem filmu Oppenheimer ima naslovno vlogo 47-letni Cillian Murphy. Irski igralec s sivo-modrimi očmi je zaslovel z vlogo v seriji Birminghamske tolpe. »Ko me Chris pokliče, ne razmišljam dvakrat, temveč brez kančka dvoma sprejmem njegovo ponudbo, sploh če je glavna,« se je pošalil igralec, ki je že sodeloval z režiserjem Christopherjem Nolanom v vojni drami Dunkirk, akcijskih spektaklih o Batmanu v trilogiji Vitez teme in znanstvenofantastičnem filmu Izvor.

»Ko sem Cilliana prvič pogledal skozi objektiv kamere, sem vedel, da sem našel igralca, ki sem ga iskal leta. Poleg tega je Cillian tisti tip igralca, ki je za vlogo pripravljen narediti vse,« je povedal Christopher Nolan, pri čemer se je skliceval na dejstvo, da je bil Murphy pripravljen storiti vse za vlogo gangsterja Thomasa Shelbyja v seriji Birminghamske tolpe. Da bi povečal telesno maso in okrepil mišice za vlogo hudega uličarja iz Birminghama, je Cillian, čeprav po prepričanju vegetarijanec, spet začel uživati ​​meso, na snemanju pa, čeprav je nekadilec, ni vzel cigarete iz ust, ker je bila to pač blagovna znamka za nevarne fante tistega časa. »V eni sezoni, posneli smo jih šest, bi pokadil v povprečju tisoč cigaret. In to brez filtra. Še sreča, da so se rekviziterke domislile, da bi nam nabavile zeliščne cigarete, sicer bi se vsi zastrupili z nikotinom,« je povedal Cillian Murphy, ki z ženo Yvonne McGuinness, umetnico iz Kilkennyja, ter sinovoma Malachyjem in Aranom živi v predmestju Dublina ob obali Irskega morja.

»Leta 2015 smo se odločili, da se iz Londona vrnemo na Irsko, da bi bila najina sinova lahko bližje starim staršem in bi lahko z njimi preživela več časa,« je pojasnil zvezdnik, ki z družino živi v Monkstownu, dublinski rivieri za revne. »Nama je super, ker živiva kot vsi naši sosedje, vsi me prepoznajo, nihče pa me ne vidi kot zvezdnika,« pravi Cillian, ki je ženo spoznal na koncertu svoje rock skupine Sons of Mr. Green Genes, ki jo je ustanovil z mlajšim bratom. In ravno ko so dobili ponudbo založbe za snemanje petih albumov, se je Cillian navdušil nad igralstvom, glasba pa je zdaj njegova strast.

Profimedia
Ženo Yvonne McGuinness je spoznal na koncertu svoje skupine Sons of Mr. Green Genes.