Tuje

Usoden je bil padec z motorjem

S.D.
22. 6. 2023, 19.26
Posodobljeno: 22. 6. 2023, 19.31
Deli članek:

Hollywoodski zvezdnik je bil vse življenje velik motoristični zanesenjak, dokler mu pred dnevi ni prekrižalo pot vozilo, ki je bilo usodno za njegovo življenje.

Profimedia
Za Treata Williamsa je bila usodna vožnja z motorjem.

Treat Williams je bil priljubljeni televizijski in filmski igralec, ki sicer ni nikoli silil v ospredje, se je pa kljub temu lahko pohvalil z uravnoteženo igralsko kariero. Dela mu namreč ni nikoli zmanjkalo in med njegove največje dosežke spada film Lasje iz leta 1979, s katerim je doživel igralski preboj. Bolj kot pri filmu so ga sicer angažirali v televizijskih serijah, med drugim je nastopil v serijah Bratje in sestre, Beli ovratnik, Gasilci v Chicagu in Everwood. Delo pri serijah mu je ustrezalo, saj svojega življenja ni želel v celoti posvetiti igri, temveč mu je bila pomembnejša družina. Z ženo Pam sta bila ponosna starša dveh zdaj že odraslih otrok Gilla in Ellie. Poleg igre in družine pa je imel Treat še eno strast in to so bili motorji. V domači garaži jih je imel kar nekaj in velikokrat se je z njimi odpeljal na motoristični izlet s prijateljem Johnom Travolto.

Usodnega dne pa je bil Trent na cesti sam. Vozil je po Dorsetu in na križišču zavijal, ko se je zaletel v avto, ki ga je prehiteval. Treat je izgubil nadzor nad motorjem in grdo padel. Čeprav so na kraj nesreče takoj prišla reševalna vozila, mu ni bilo pomoči. Njegovo srce je prenehalo biti pri 71 letih. Novica o izgubi dragega človeka ni prizadela samo njegovih domačih, temveč tudi številne prijatelje. John Travolta (69) je med drugim zapisal: »Tako mi je žal, Treat. Moje misli so pri tebi in tvoji družini. Vsi te bomo pogrešali. V ljubezni, John.« Oglasila se je tudi 65-letna Sharon Stone: »Žalostna novica, mir in svoboda, brat.« V šoku pa je tudi Taylor Kinney (41), ki je v seriji Gasilci v Chicagu igral njegovega sina: »Moje misli in molitve so s Treatovo družino. Z vsemi nami je imel očetovski odnos.«

Profimedia
Zapustil je užaloščeno ženo Pam in njuna otroka.