Tuje

Sovražim to, kar je postal

T.L.
31. 5. 2023, 12.48
Posodobljeno: 31. 5. 2023, 12.56
Deli članek:

Donal Gibosn se je izkašljal in odkrito spregovoril o tem, zakaj noče imeti stikov s svojim bolj znanim bratom, ki v Hollywoodu še vedno velja za veliko zvezdo.

Profimedia
Mel Gibson

Mel Gibson je hollywoodski superzvezdnik, ki je razvpit po svojem burnem zasebnem življenju, po drugi strani pa je znan po svoji z oskarjem nagrajeni vlogi Williama Wallacea v filmu Pogumno srce ter ikoničnih nastopih v filmih Pobesneli Max in Smrtonosno orožje. Njegov brat Donal Gibson pa je igralec, ki si, ko stopi v slavno hollywoodsko restavracijo Polo Lounge, ne zasluži niti mimobežnega pogleda močnih posrednikov filmske industrije, ki udobno sedijo v modrih usnjenih separejih restavracije. Donal je pri 65 letih dve leti mlajši brat Mela, ima enako prodorne modre oči in robusten lep videz, zaradi katerega je njegov brat postal svetovni zvezdnik. Donal celo govori podobno kot brat, tako da ga je Disney najel za glas glavnemu liku Johna Smitha v nadaljevanju studijske uspešnice Pocahontas, ko Mel ni bil na voljo, da bi ponovil vlogo.

Nekoč sta si bila zelo blizu. Mel je Donalu dal vlogo v filmu Pogumno srce in ga spodbudil, da sledi svojim hollywoodskim sanjam. Toda danes ni več sanj in ni več dobrega bratskega odnosa. »Nekoč sva si bila z Melom tako blizu, da se mi zdi neverjetno, da se ne pogovarjava, da nisva v stiku,« je za medije povedal Donal. »Ko sva bila otroka, sva si delila sobo, vse sva počela skupaj. Ko je šel v Los Angeles, sem mu sledil. Samo dve leti je starejši od mene, zato je bil moj veliki brat, moj najboljši prijatelj. Ko je postal slaven, ni bilo ljubosumja. Bil sem vesel zanj, ponosen, da mu je uspelo. A slava ga je spremenila. Začel je verjeti v lastno publiciteto. Mel, ki sem ga poznal, je izginil,« je razočaran Donal. »Hollywood ga je pojedel in izpljunil. Slava, denar, vse to je šlo v njegovo glavo in ustvarilo pošast. Sovražim to, kar je postal.«

osebni arhiv
Donal Gibson pravi, da sovraži to, kaj je slava naredila iz njegovega starejšega brata Mela Gibsona.