Tuje

Živi z obsesivno-kompulzivno motnjo

T.L.
15. 5. 2023, 09.16
Posodobljeno: 16. 5. 2023, 21.10
Deli članek:

Eden najbolj priljubljenih in zaželenih moških današnjega časa ima tako kot vsi drugi ljudje nekaj pomanjkljivosti, pa čeprav se na njem vse zdi popolno.

Profimedia
David Beckham zvečer, ko vsi zaspijo, zaradi svoje obsesivno-kompulzivne motnje celo noč čisti hišo.

David Beckham (48) je pred kratkim v prihajajoči dokumentarni seriji, ki jo bomo lahko kmalu gledali na Netflixu, spregovoril o svojem življenju z obsesivno-kompulzivno motnjo (OCD). OCD spada v skupino anksioznih motenj, zanjo pa je značilen pojav obsesivnih misli in kompulzivnih dejanj. Ljudje, ki trpijo za to motnjo, razumejo neracionalnost svojih dejanj in se jim zdijo neprijetna, vendar jih ne morejo ustaviti. Približno en odstotek svetovnega prebivalstva trpi za OCD, kar je približno 70 milijonov ljudi.

Upokojeni nogometaš je priznal, da ostaja buden ure in ure, da očisti in pospravi hišo, medtem ko preostali člani njegove družine spijo. Povedal je, kako ga stanje sili v vsakodnevno čiščenje odsluženih sveč, na neki točki pa je celo kritiziral in kričal na svojo ženo Victorio, ker postavlja sol tja, kamor ne spada. Kljub temu da mora biti vse brezhibno urejeno, ga je žena pohvalila. »Tako popoln je,« je dejala in dodala, da ga ceni. David se je ob tej izjavi le nasmehnil in dodal, da brez dvoma tega ne misli resno in da je to bolj sarkastična pohvala, saj jo njegova motnja večkrat spravlja v obup.