Tuje

Mu bo uspelo zgladiti spor?

S.D.
13. 4. 2023, 14.42
Deli članek:

Običajno ni pametno, da se vtikamo v zadeve drugih, a hollywoodski zvezdnik je prepričan, da bodo Presleyjeve ženske le z njegovo pomočjo našle skupni jezik okoli dediščine.

Profimedia
John Travolta je dolgoletni prijatelj družine Presley, saj so skupaj hodili na srečanja scientologov.

Januarja letos je pri 54 letih nepričakovano umrla edina hči legendarnega kralja rock 'n' rolla Elvisa Presleyja Lisa Marie Presley. Za seboj je pustila hčerko Riley Keough (33) in mamo Priscillo (77), ki sta se po njeni smrti zaradi pokojničine oporoke hudo sprli. Lisa Marie je namreč leta 2016 spremenila oporoko. Prvotno sta bila za skrbnika njenega bogastva odgovorna Barry Ziegler in Lisina mama, potem pa je Lisa iz oporoke izključila mamo, novo oporoko pa napisala v korist svojih otrok. Takrat je prenesla vsa pooblastila na svoja najstarejša otroka Riley in Benjamina. Zadnji je leta 2020 pri 27 letih umrl. Tako da je ostala edina naslednica premoženja Riley, s čimer pa se njena babica Priscilla ne more sprijazniti.

V njun spor se je zdaj vpletel dolgoletni prijatelj Presleyjevih John Travolta (69), ki bi rad ženski spravil k pameti. Po besedah poznavalcev naj bi se igralec čutil dolžnega rešiti spor med vnukinjo in babico. »John je del družine že petdeset let in želi biti mediator. Smrt Lise Marie je bila dovolj tragična, ni treba, da raztrga še družino,« pravijo prijatelji. V telefonskem pogovoru z obema ženskama naj bi jima John svetoval, da se spet najdeta, saj potrebujeta druga drugo, da bosta preživeli te težke čase. Ali bo uspešen, je drugo vprašanje. Riley, ki je bila sicer kot otrok zelo navezana na Priscillo, zdaj govori o njej, da je kruta, sebična in lačna denarja. Priscilla, ki se z Johnom redno dobiva na srečanjih scientologov, pa, da je Riley nespametno dekle, ki ne ve, kaj je pravo življenje.

Profimedia
Priscilla Presley in Riley Keough sta bili vrsto let prijateljici in zaveznici, zdaj pa se prepirata zaradi dediščine.