Tuje

Ljubezen do igre se ohlaja

T.L.
3. 3. 2023, 10.06
Posodobljeno: 3. 3. 2023, 10.09
Deli članek:

Na filmskem platnu je nesportna kraljica, vendar elegantna igralka kljub vsemu čuti, da se je nekoliko izpela. Se je torej odločila za slovo od igralskega poklica?

Profimedia
Cate Blanchett je za Vanity Fair povedala, da bo nekaj časa počivala: »Pravkar sem rekla ne nekaj stvarem. Mislim, da je čas, da utihnem.«

Igralka Cate Blanchett, ki je letos nominirana za oskarja za glavno vlogo v filmu Tár, je že več kot 30 let popolnoma predana igranju. A zdaj počasi čuti, da si bo morala vzeti čas za kratek ali pa celo malo daljši odmor, ker velike ljubezni do poklica ne čuti več. 53-letnica je povedala, da zadnja leta ves čas razmišlja, da ima za nekaj časa dovolj igranja in snemanja novih in novih filmov. Za Vanity Fair je dejala, da se je včasih čudila starejšim kolegom, ki so bili siti igranja, danes pa jih zelo razume: »Ko postajaš starejši, postaja igranje vse bolj ponižujoče, vse bolj stresno, vse manj razumeš svoj poklic. Ko sem bila mlajša, sem se spraševala, zakaj so starejši igralci, ki sem jih občudovala, kar naprej govorili o tem, da bodo prenehali. Zdaj se zavedam, da je to zato, ker so želeli ohraniti zdrav razum. In zdaj, ko sem tudi sama starejša, se sprašujem, ali se še želim podrediti šamanskemu delu tega poklica in popolnoma ponoreti,« je izjavila že leta 2019 za revijo Interview, kjer je bila v vlogi novinarke kar njena kolegica, zvezdnica Julia Roberts.

Sicer si Cate po končanem snemanju filma Tár ni vzela odmora, saj je takoj začela snemati triler Disclaimer ter koproducirala in zaigrala v prihajajočem avstralskem filmu The New Boy. Po podelitvi oskarjev pa zvezdnica pravi, da si bo čisto zares vzela čas le zase in za družino.