Kraljevske

Nov začetek v novi šoli

K.K.
23. 9. 2023, 07.00
Deli članek:

Princesa Sofia je zapustila dom

Profimedia
Španska princesa Sofia šteje 16 let. Že vse življenje se zaveda, da je samo mlajša sestra prestolonaslednice princese Leonor. Ni bila rojena za prestol, vendar bo njeno življenje tesno povezano s španskim dvorom.

Ni bilo videti, da bi bila španska princesa Sofia potrta, ko je zapuščala palačo Zarzuela. Nasprotno, od staršev se je poslovila z lahkim srcem in nasmejana. Po kratkem slovesu je odpotovala v Wales, na prestižno šolo UWC Atlantic College, ki jo je pred njo že obiskovala njena starejša sestra princesa Leonor. Leonor je v Walesu opravila mednarodno maturo in se vrnila v Španijo k pospešenim pripravam za poklic prestolonaslednice. Sofia pa si je ob prihodu v Wales radovedna in polna vneme takoj ogledala starodavni grad, okoliške stavbe, teniška igrišča, bazen in vse drugo, kjer bo v naslednjih dveh letih preživljala svoj prosti čas. Mednarodni kolidž v Walesu je priljubljena šola evropskih kraljevih potomcev. Očitno je tam pridobljena izobrazba dobra osnova za vse drugo znanje, ki ga bodo potrebovali v svojem kraljevskem življenju.

Princesa Sofia je sicer drugorojena hči in ji prestol ni namenjen, ne bo pa si mogla izbrati katerega koli poklica, ki jo mika. Vedno bo morala gledati, da bo s svojim delom in življenjem prispevala k ugledu španske kraljeve družine. Menda si skrivaj želi, da bi lahko postala televizijska novinarka, zgled za to pa ji je mama Letizia, ki je bila pred poroko televizijska voditeljica. Vendar je Sofia tudi sama sprevidela, da bi bilo sogovornikom nelagodno, ko bi jim vprašanja pred kamero zastavljala kraljeva hči.