Kraljevske

Z družino na oligarhovi jahti

K.K.
15. 9. 2023, 10.00
Deli članek:

Sumljive počitnice kneza Alberta

Profimedia
Na Korziki se je družini za nekaj dni pridružil tudi knez Albert, ki sicer vodi prijateljske (ali poslovne) pogovore z oligarhom, ki bi rad zidal v Monaku.

Monaški knez Albert je z ženo Charlene ter otrokoma, osemletnima dvojčkoma Jacquesom in Gabriello, preživel nekaj sončnih sproščenih avgustovskih dni pred obalo Korzike. Privoščili so si plavanje v toplem morju, potapljanje, vožnjo s kajaki in druge počitniške radosti. Prebivali pa niso ne v zasebni vili ne v udobnem hotelu, temveč na razkošni jahti oligarha Bulata Utemuratova.

Ta kazahstanski bogataš, katerega premoženje cenijo na 2,5 milijarde evrov, je na precej slabem glasu. Zadnje čase se veliko ukvarja z nepremičninskimi posli. V Monaku je vložil denar v izgradnjo nove stanovanjske četrti Mareterra, ki se bo, kot pravijo, razvila v najdražjo in najbolj razkošno bogataško sosesko na svetu. Knez Albert, lastnik velikega dela zemljišč v Monaku, in Utemuratov, ki rad gradi in prodaja razkošna stanovanja, sta gotovo odkrila veliko skupnih točk in našla obilo snovi za pogovor. V čarobnem okolju ob obali Korzike in na zasidrani jahti ni nihče motil njunih prijateljskih in poslovnih pogovorov. Nerodno je le, da je Utemuratov vpleten v korupcijske posle in njegove račune preiskuje finančni urad.

Knezu Albertu lahko prijateljevanje z njim škoduje. Zato se bo, kot je slišati, posebej zavzel za preiskave v zvezi s posli kazahstanskega oligarha in si prizadeval, da bo njegovo ime oprano vsakega suma. Medtem ko preiskovalci, komisije in revizorji delajo s polno močjo, sta si knez Albert in kneginja Charlene brez kančka slabe vesti privoščila užitke podarjenih počitnic. Kot da ne bi imel bajno bogati knez Albert nobene druge možnosti, kje in kako preživeti družinske počitnice!

Profimedia
Charlene, ki ljubi morje in plavanje, uživa s svojima otrokoma na jahti, zasidrani pred obalo Korzike.