Domače

Od sreče se ji je zameglilo pred očmi

Nina Keder
17. 3. 2024, 11.04
Posodobljeno: 18. 3. 2024, 07.55
Deli članek:

V marcu, ki je še posebej naklonjen in posvečen nežnejšemu spolu, se je priljubljena pevka Natalija Verboten razgovorila o svoji največji sreči in veselju.

Natalija Jelušič Babič
Natalija Verboten je presrečna v družbi svojih dveh čudovitih fantov.

Nataliji Verboten marec še posebej veliko pomeni, saj jo nanj vežejo lepe obletnice in spomini: »Marec ima v mojem srcu posebno mesto – v začetku meseca mlajši sin Oskar praznuje rojstni dan, letos že devetega, pred štirinajstimi leti pa sem prav na materinski dan naredila test nosečnosti in zagledala dve črtici.« Še danes se z veseljem spominja tistega prelepega dne. Odkrito pripoveduje: »To, da sva z možem Dejanom postala starša, nama ni bilo dano kar samo od sebe. Imela sem precej zdravstvenih težav, in da sva dobila otroka, je bilo potrebno veliko truda in čustvene moči. Prva nosečnost se je žal končala s spontanim splavom. Starševstvo za naju še zdaleč ni bilo samoumevno. Veliko stvari v življenju sem si lahko ustvarila s pridnostjo, v glasbi sem uspela z ogromno vztrajnosti in določeno mero talenta. Pri nekaterih stvareh pa ni vse odvisno od truda in talenta, če lahko tako rečem. Življenje nama je dalo veliko lekcijo in hvaležna sem, da sva danes tu, kjer sva, in imava dva zdrava sinova. Za to sem in bom vedno izjemno hvaležna tudi odlični ginekologinji dr. Vidi Gavrić Lovrec in preostalemu osebju UKC Maribor. Prav zato mi je in mi bo spomin na materinski dan leta 2010 za vedno ostal v spominu, ko sem zjutraj naredila test in zagledala dve črtici. Od sreče se mi je najprej zameglilo in zavrtelo. Saj si lahko predstavljate, kako je, ko se ti uresniči nekaj, kar si si dolgo časa potrpežljivo želel in si medtem naletel na kar nekaj ovir. Bila sva oba z možem skupaj, ostala sva brez besed, ob sreči pa sta se seveda takoj pojavili tudi skrb in želja, da bi se tokrat vse dobro izteklo.« Ob tem pa je v marcu štiri leta pozneje prejela še drugo prečudovito darilo – 9. marca 2015 je postala mama sinu Oskarju.

Vesela je zvončkov

Danes ima tako ob sebi kar tri mušketirje, tri moške, ki jo razveseljujejo in razvajajo, tudi z rožami, ki jih obožuje: »Oh, moji me razveselijo tudi z zvončki, nabranimi na sprehodu. Sicer sem zaljubljena v raznovrstno cvetje, doma imamo največ orhidej. Prijatelj Iztok, ki ima cvetličarno v Mariboru, oblikuje šopke, ki so prave estetske umetnine iz cvetja. Obožujem pa tudi sivko, že leta jo gojimo doma na terasi, ker prekrasno diši in je zelo lepo videti. Je vsestranska rastlina, za katero je znano, da pomirja, sprošča, pomaga odpraviti rahle glavobole, blaži manjše kožne okužbe, pike žuželk, opekline, deluje protibakterijsko in antiseptično, blaži stres in njeni suhi cvetovi v vrečicah v omari odganjajo molje.« Kolekcijo Sivka, v kateri so izdelki naravne kozmetike, parfum in dišeča sveča, pa lahko najdete tudi v Natalijini spletni trgovini Natalijin kotiček. In tako kot njeni najbližji ne pozabijo na njene praznike, tudi ona nikoli ne pozabi na dan mučenikov. Vedno se spomni in jih obdari s kakšno malenkostjo, ki jim je pri srcu.

Raperke in raperji

V novem videospotu pesmi Sijem nastopata tudi oba Natalijina sinova, Natalija pa ob tem ponosno pove, kaj ju navdušuje in zanima: »Max je nogometaš in gasilec, Oskar nogometaš, ki bo, ko bo velik, Ronaldo po poklicu. (smeh) Oba imata zelo rada glasbo, rada poslušata različne zvrsti, trenutno ju navdušujejo slovenski raperji, za zdaj pa še nihče od njiju ni imel zares prave želje, da bi pel ali igral kakšno glasbilo. Max je v 8. razredu, naslednje leto ga čaka odločitev, kam bo šel naprej v srednjo šolo, odloča pa se med tem, da bi se šel izobraževat za učitelja matematike, računalništva ali pa bo na srednjo elektro-računalniško šolo.«

Spomini, ki ostanejo za vedno

Letošnjega leta se Natalija še posebej veseli, saj v sodelovanju z Raayem pripravlja nove pesmi. Tudi za pesem Sijem je glasbo napisal Raay, pod besedilo pa se je podpisala Marjetka Vovk. Zanimivo je, da sta tudi Raay in Marjetka v njun novi videospot vključila svoja sinova. Njihovi otroci se tudi sicer poznajo, a Natalija pravi, da je šlo pri obeh zgodbah za popolno naključje: »Sta pa res obe pesmi izjemno ganljivi, obe govorita o ljubezni in hvaležnosti, ki ju čutimo. Svoje družine ne izpostavljam pretirano rada, skrivam pa tudi ne. Ko začutim in si zaželim, da bi bili ob meni, pa si to željo izpolnim, če so oni seveda za to. To so navsezadnje tudi naši spomini, ki bodo ostali za vedno.« Ob tem še doda, da je že prejela prve odziv in da ji je veliko ljudi dejalo, da resnično sije v kadrih, v katerih je v videospotu s svojima sinovoma.