Domače

Čim manj želja!

A.S.
9. 1. 2024, 07.41
Posodobljeno: 9. 1. 2024, 16.42
Deli članek:

Hrvaški pevec, ki prihaja iz glasbene družine in piše pesmi tudi za slovenske izvajalce, se vedno raje preizkuša tudi sam za mikrofonom.

Luka Švigelj
Martin Žunec je med hrvaškimi in slovenskimi glasbeniki zelo cenjen kot izvrsten avtor pesmi, se pa za mikrofonom odlično počuti tudi sam.

Na Aktualu je bil pred kratkim gost voditelja Jureta Lična v Aktualovem VIP showu mladi hrvaški glasbenik Martin Žunec. Prihaja iz glasbene družine, njegov oče je Siniša Žunec, in Martin že nekaj let piše glasbo in besedila tudi za očeta. Seveda pa se je lotil tudi samostojne glasbene kariere in v studiu Aktual TV dokazal, da je res odličen glasbenik. Kako doživlja, ko njegov oče poje njegove pesmi? »To me zelo izpolnjuje, s tem mu vračam vse, kar je on dal meni. Ko sem bil majhen, so bili instrumenti po vsej hiši, oče je takrat igral na porokah. V srednji šoli sem že začel igrati na kitaro. In takoj mi je bilo jasno, kakšno glasbo želim ustvarjati. Doma smo kar trije glasbeniki, ustvarja tudi mlajši brat. Tako da smo res glasbena družina.« Martin piše glasbo tudi za druge glasbenike, za Tilna Lotriča, Buryano, Duška Lokina, Mira Todosovskega – zanj je napisal pesem Starava se, ljubezen … vživi se v njihove značaje in ustvarja glasbo zanje. Ko piše za druge, mu je lažje, ker je njihova odgovornost, ali bodo iz pesmi naredili hit, če piše zase, pa je vsa odgovornost na njegovi strani. Za pesem Sestopi, vila je želel samo, da je dobra, emotivna, iskrena, drugih pričakovanj ni imel, pa je postala hit. »Če si naraven, iskren, če delaš to, kar imaš rad, je vse lahko. Rad imam glasbo, ves čas razmišljam o njej, ves čas se mi v glavi dogajajo nove pesmi. In nastajajo zelo spontano, tako rekoč sproti.« Rad ima potegavščine, lumparije, ki jih pripravlja za prijatelje in sorodnike. Doma je namesto jelko z umetnim snegom malo popršil mamo Lidijo. »Pomembno je, da je veselo,« se smeje Martin. Prihodnje leto bi rad posnel duet, s katero pevko, še ne ve. Z Ličnom sta se dogovorila, da bosta razpisala natečaj. V novem letu nam želi čim manj želja, saj vse že imamo, samo najti moramo to v sebi. Saj smo vam rekli, Martin je za svoja mlada leta izjemno moder fant.