Domače

Vroče poletje sredi zime

Barbara Majič
8. 1. 2024, 14.16
Posodobljeno: 8. 1. 2024, 14.22
Deli članek:

Skrito v raju je naslov nove televizijske nadaljevanke, ki bo obogatila program komercialne televizije POP TV. Glavni vlogi sta odigrala 28-letni Matej Zemljič in 25-letna Gaja Filač.

POP TV
Gaja Filač in Matej Zemljič sta že večkrat igrala zaljubljenca, saj je kemija med njima pred kamero res odlična.

»Skrito v raju je drama, komedija in tragedija. Je vse, kar potrebujete za napeto gledanje. Pričakujete lahko vsega po malem. Humor, dramatične zaplete, solze. Z nami se boste smejali, sočustvovali, jokali, se jezili,« pove Gaja Filač, Matej Zemljič pa jo dopolni: »Kolikor mi je uspelo videti, mislim, da zelo obeta in bo gledalcem všeč. Pričakujejo lahko veliko morja, sonca in ljudi v kopalkah. (smeh) Verjamem, da bo sredi zime kar prijalo gledati poletno serijo, ki je v zgodbi tako široko zastavljena, da bo prav vsak našel nekaj, kar ga bo pritegnilo.«

Za Gajo, ki igra lik Lare Bučar Dolenc, je bilo snemanje ena velika sreča. Izjemno je hvaležna za priložnost, saj je spoznala čudovite ljudi, dobila ogromno kilometrine in treninga pred kamero ter si v srce za vedno shranila nekaj najlepših spominov. »Lara je izjemno simpatična in naravna punca, vodi jo ljubezen do narave, sledi svojim sanjam in jih zavzeto uresničuje. Ima dobro srce, ne prenaša krivic, vedno poskuša narediti, kar je prav, a se to velikokrat ne ujema z njenimi čustvi. Njena velika rana je očetova smrt, kar v seriji močno določa njeno vedenje, dejanja in čustvovanje. Zaradi kombinacije odločnosti in ranljivosti pa je tudi zelo privlačna za nasprotni spol, zaradi česar se začnejo dogajati zapleti,« razkrije Gaja.

Matej upodablja Marka Steinerja, študenta medicine iz ugledne in dobro situirane zdravniške družine. Mark ima na prvi pogled zagotovljeno uspešno karierno pot na družinski kliniki in udobno življenje. A za cinizmom in nedostopnostjo se skriva tragičen dogodek iz preteklosti. »Marku ni do študija, zato že eno leto pavzira. Je precej samotarski, nima veliko prijateljev. Skriva se za cinizmom. Na dedkovo pobudo se odloči, da bo poletje preživel z njim v kampu. Zelo kmalu mu glavo zmeša Lara, hkrati pa se tam zbudi tudi njegova travmatična izkušnja iz preteklosti,« razloži igralec.

Zagledana je bila v Mateja

Gaja in Matej se poznata že dolgo, spoznala sta se na avdiciji za celovečerni mladinski film Rdeča raketa pred desetimi leti. »Zanj sem vedela že od prej, že na gimnaziji se je aktivno ukvarjal z igro, zaradi česar sem ga že kot osnovnošolka zelo občudovala in mu celo težila s sporočilci po Facebooku. (smeh) Mislim, da sem bila nekaj časa celo zagledana vanj. Tako naivno najstniško, na daljavo. Danes pa sva dobra kolega, veliko sodelujeva, skupaj igrava v kar dveh predstavah, za sabo pa imava tudi leto in pol intenzivnega sodelovanja pred kamero,« pove 25-letnica in doda, da sta se na snemanju dobro ujela: »Užitek je bil delati z njim, ker je zelo ambiciozen. Vedno sva se trudila vsak prizor skupaj izpeljati natančno, premišljeno in poglobljeno. Vedno sva se o prizoru pogovorila, delila ideje, zvadila besedilo in se osredotočila na preciznost.«

Tudi Matej meni, da je Gaja odlična soigralka. »Prvič sva zaigrala skupaj v filmu Posledice, kjer sva igrala celo par. Veliko igrava skupaj tudi v gledališču, trenutno v predstavi Peter Pan in Skrivno društvo KRVZ. V obeh predstavah igrava zaljubljenca. Tako da nekaj očitno je s to kemijo, da naju povsod zasedajo kot par,« se zasmeji Matej.

Poletno snemanje na Hrvaškem

Glavna igralca sta se odlično razumela tudi z ekipo, ki je polna zvenečih imen: Aleš Valič, Blaž Valič, Sabina Kogovšek, Vesna Pernarčič, Miha Rodman in drugi. »Razvilo se je tudi nekaj poznanstev, za katera bom hvaležna do konca življenja. Sem človek, ki se bolj poveže z ekipo za kamero kot pred njo. In tudi tu je bilo podobno. Pri tem projektu so delali res lepi ljudje z veliko dušo,« je čustvena Gaja.

Matej je veliko prizorov posnel z Alešem Valičem, ki je bil njegov profesor na akademiji in mentor na magisteriju. Veselil se je sodelovanja z njim, od njega se je tudi veliko naučil. Sicer pa so serijo so snemali letos poleti na hrvaški obali. »Z ekipo smo se družili predvsem po koncu snemanja, največkrat na plaži ali pa kar v morju. Z Melani Mekicar in Matinom Antunovićem smo skoraj vsak večer šli na sup in veslali do sosednjega zaliva. Lepo je bilo,« obuja spomine Matej, ki doda, da je snemati na morskem zraku, med borovci s pogledom na morje veliko lažje kot biti zaprt v studiu na umetni svetlobi.

Tudi za Gajo je bilo snemanje na hrvaški obali resnično nekaj posebnega: »Ko sem zvečer po snemanju gledala, kako se sonce pogreza v morje, sem si mislila: Zapomni si ta trenutek. Zapomni si ta privilegij, ki ga doživljaš s tem projektom. Česa takega verjetno ne boš nikoli več doživela. Sicer v morju nisem mogla pretirano uživati. A že bližina in vonj morja, ko sem zjutraj stopila iz apartmaja, ali zvok valov, ki so udarjali ob skale, so mi dali desetkrat večjo motivacijo za vse, kar me je čakalo tisti dan,« z nasmeškom na ustnicah sklene Gaja.