Domače

Z Janom se veliko smejita

Te.P.
1. 12. 2023, 12.02
Posodobljeno: 1. 12. 2023, 12.06
Deli članek:

Priljubljena slovenska igralka je prišla na gledališko premiero v družbi postavnega mladeniča in ves večer je prekipevala od ponosa.

MGL
Mirjam Korbar je bila zelo vesela obiska sina Jana. Ta tudi sicer zelo rad gleda predstave, še bolj pa je na tekočem s filmi, tako s starimi kot z novimi.

Igralka Mirjam Korbar je nedavno na premieri črne komedije Josepha Kesselringa Arzenik in stare čipke v novem prevodu Alenke Klabus Vesel in v režiji Nine Ramšak Marković v vlogi Marthe Brewster, ki s sestro Abby iz prijaznosti in z najboljšimi nameni zastrupljata in spravljata s sveta osamljene in nesrečne starejše gospode, dodobra razmigala trebušne mišice gledalk in gledalcev. Sama pa se dostikrat nasmeji sami sebi, ko se pogleda od zunaj in uvidi, kako majčkena je v tem velikem kozmosu, ki ima veliko večje težave od njenih, s tem pa ji z ramen pade tudi večina bremena. Uživa pa tudi v gledanju dobre komedije. Trenutno z 19-letnim sinom Janom, ki obiskuje 1. letnik filozofske fakultete, smer filozofija in zgodovina, gledata serijo Prijatelji, ob kateri se neizmerno zabavata. »Z Janom imava podoben smisel za humor, to vidim, ko kaj gledava. Veliko se smejeva tudi tako, predvsem pa me nasmeje s tem, ko me oponaša. Drugače pa so mi recimo Monty Python še vedno ultimativno smešni, to je humor, ki zame ne zastara. Sem tudi velika oboževalka Charlieja Chaplina, od naših igralcev pa me vedno nasmeji Jurij Zrnec. Na drug način pa mi je izjemno duhovita romantična komedija Štiri poroke in pogreb, ki sem si jo že velikokrat ogledala,« razkriva Mirjam, ki ugotavlja, da je smeh res odrešujoč oziroma je celo pol zdravja.