Domače

Zdrava prehrana in veliko športa

S.J.
13. 11. 2023, 09.56
Posodobljeno: 13. 11. 2023, 10.00
Deli članek:

Zdrav duh v zdravem telesu, pravijo. In imajo povsem prav! Tega se zaveda tudi priljubljeni glasbenik, še posebej po tistem, ko je imel težave z izgorelostjo.

Šimen Zupančič
Če ima čas in je vreme primerno, jo rad mahne na Ljubljanski grad, kjer malo teče in naredi vaje za moč.

Žan Serčič, ki je po nastopu na šovu talentov v najstniških letih hitro dokazal, da je izjemno glasbeno nadarjen, je imel zaradi pritiska prepoznavnosti tudi težave z izgorelostjo in depresijo, zdaj kljub številnim nastopom in projektom v studiu skrbno pazi tako na prehrano kot na kondicijo. Nekoč je treniral borilne veščine, zdaj pa vadi kar sam oziroma ob pomoči prijateljev. Obiskuje fitnes, ampak ne več javnega, saj tam sploh ni mogel v miru vaditi, ker so ga ves čas motili s prošnjami za slikanje. »Na napravi za potisk z nogami sem delal s slušalkami, zadihan, preznojen, ker je težka vaja, ko je prišel k meni model, ki je takoj želel z mano narediti video za babi. Pojasnil sem mu, da ni vedno pravi trenutek za snemanje, a je bil tip kar užaljen. Odnos z oboževalci mi je pomemben, so pa trenutki, ko nisi razpoložen, ali pač ni pravi čas,« je pojasnil svojo odločitev, da gre drugam, kjer ima več miru. Ker živi pod Ljubljanskim gradom, se pogosto odpravi na grad. Tam, kjer je pot položna, si vzame čas, da sprinta, na grajski jasi pa dela raztezne vaje in meditira. Od izgorelosti je meditacija del njegove vsakodnevne rutine. Žan je pozoren tudi pri prehrani, zato boste pri njem doma namesto čipsov našli avokado, pa tudi sicer veliko sezonskega svežega sadja in zelenjave. »Domača, lokalna hrana je zame zelo pomembna, saj sem že iz Lenarta vajen, da kuham sezonske pridelke. Zato zdaj redno nakupujem na tržnici,« pravi pevec, ki si najraje kuha sam, čeprav zaradi obveznosti to ni mogoče vsakodnevno.

Šimen Zupančič
Žan Serčič rad zavije na ljubljansko tržnico po svežo zelenjavo in sadje. Zelo rad ima jagode, mlad krompir, šparglje, pa tudi brstični ohrovt.