Domače

Ponosni lastnik neštetih licenc

N.S.
14. 5. 2023, 08.51
Posodobljeno: 14. 5. 2023, 08.53
Deli članek:

Vedno nasmejanega bobnar priljubljene skupine Zvita feltna je v zasebnem življenju zdravstvenik in mladenič z velikim srcem.

osebni arhiv
Matic Leban, nasmejani bobnar in vokalist skupine Zvita feltna, se lahko pohvali z dolgim seznamom licenc, ki jih je pridobil – od reševalca, žičničarja in potapljača do predavatelja prve pomoči, učitelja plezanja in smučanja.

Novogoričan Matic Leban, ki je 1. maja praznoval 31. rojstni dan, je verjetno edini glasbenik pri nas, ki se lahko pohvali z mnogimi veščinami. »Imam veliko licenc, za reševalca, žičničarja, ratrakista, predavatelja prve pomoči, potapljača, učitelja smučanja, plezanja, izpit za čoln in številne druge. Ogromno stvari me zanima in vsaki sem se vedno posvetil do konca ter opravil licence,« je ponosen Matic, ki je sicer tudi prostovoljec pri Rdečem križu in trenira psičko Maggie za reševalnega psa. »Nič mi ni težko, še zlasti pa rad delam z ljudmi. Vsaj enkrat na mesec organiziram tudi karaoke v domu upokojencev in izvajam krožek prve pomoči za osnovnošolce.« Ob vsem tem pa uživa še na glasbenih odrih in najde čas tudi za ljubezen, saj je srečen v zvezi s svojo srčno izbranko.