Domače

Moja ga spremlja povsod

Te.P.
2. 4. 2023, 08.31
Posodobljeno: 2. 4. 2023, 08.36
Deli članek:

Mladi slovenski igralec, pevec in koreograf predstavlja veliko, kosmato ljubezen na štirih tačkah, ki sliši na ime Moja.

Marko Delbello Ocepek
Luka Markus Štajer tudi sam rad posluša zvočnice.

Če ste ljubitelji zvočnic in se vam je kdaj zazdelo, da slišite pevca, igralca in koreografa Luko Markusa Štajerja, se najverjetneje ne motite. Že pet let jih namreč redno prebira za mobilno aplikacijo Audibook in je tik pred tem, da posname stoto. »Na avdiciji so mi dali otroško/mladinsko, dramsko in univerzitetno gradivo, a so se nemudoma odločili, da me je škoda za univerzitetno gradivo, saj imam veliko izkušenj s sinhroniziranjem risank in animiranih filmov. Moja prva prebrana knjiga je bila Petelinji zajtrk Ferija Lainščka. Snemam tudi ogromno otroške literature avtorjev Janje Vidmar, Jasne Markuš in Nine Mav Hrovat; največ pa sem posnel za najbolj poslušanega pisatelja Primoža Suhodolčana,« razkriva Luka.

osebni arhiv
S psičko Mojo sta praktično neločljiva.

Pogosto ga na snemanjih spremlja njegova španjelka Moja, saj je zelo mirna in pridna. »Včasih mi zaspi pod stolom in začne (presenetljivo za tako male sinuse) smrčati kot kakšen 70-letnik. Potem jo moram malo pobožati, dregniti ali vzeti v naročje,« razkriva Luka. Ker se trenutno pripravlja na turnejo za pop-rock muzikal Povodni mož, v katerem upodablja Natakarja in desno roko glavnega protagonista, pa je deležna tudi njegovih plesno-pevskih nastopov. »Moja se je kar dobro navadila na moja opevanja in moje čivkanje. Če ji gre na živce, pa gospa mirno zamenja prostor in jo potem najverjetneje najdem na svojem vzglavniku na postelji,« nam je za konec še zaupal Markus.