Domače

Vročico je usvojila v tednu dni

N.S.
4. 3. 2023, 07.45
Deli članek:

Lara Jankovič je v komediji Vročica zamenjala Nino Ivanič in bo od zdaj naprej na odrskih deskah delala družbo Špeli Grošelj in Ireni Yebuah Tiran.

Sašo Radej
Lara Jankovič po novem poje, pleše in igra v Vročici.

Tri dame iz Špasove glasbene komedije VročicaIrena Yebuah Tiran, Špela Grošelj in Nina Ivanič – so vse od septembrske premiere navduševale gledalce, pred dnevi pa se je razvedelo, da naj bi igralko Nino Ivanič zaradi daljše bolniške odsotnosti zamenjala igralka in šansonjerka Lara Jankovič, ki je vlogo v Vročici naštudirala v šestih dneh. »Čez noč sem dobila ponudbo, prebrala besedilo in bila navdušena. Žal mi je, da septembra nisem uspela priti na premiero, saj sem imela takrat predstavo, sem pa dobila posnetek predstave in bila navdušena. Vse pesmi v predstavi sem praktično poznala, tako da sem imela olajšano delo, tudi če nisem poznala vseh besedil od začetka do konca. Tudi kabarejski slog koreografinje Anje Robida mi je blizu, zato sem uživala vsako sekundo,« je samo za Lady priznala Lara, ki je vmes zbolela za trebušno virozo.

»Med študiranjem vloge me je zvilo v želodcu, imela sem vročino in krče. Iz postelje sem gledala posnetek predstave in se vseeno učila. Po treh dneh viroze smo se dobili v gledališču in imeli prvo skupno vajo, z Ireno in Špelo pa smo se v trenutku ujele. Vesela sem, da sta me res lepo sprejeli in da smo takoj postale super trio. Lahko rečem, da smo potrebovale natanko 22 minut, da smo se res povezale. Bili sta mi v veliko podporo že na prvi vaji in res sem jima iz srca hvaležna,« je še priznala Lara, ki je prejšnji konec tedna z Ireno in Špelo odigrala že dve predstavi. »Vskok v takšno predstavo ni mačji kašelj, saj je treba peti, plesati in igrati. Veliko je detajlov na odru, in čeprav sem si rekla, da bom potrebovala en mesec, da vse usvojim, mi je nekako uspelo v enem tednu. Prva predstava je bila v Mariboru, po aplavzu sodeč pa verjamem, da sem se dobro izkazala.«