Domače

Uspel mu je preboj v tujino

D.D.
20. 1. 2023, 07.47
Posodobljeno: 20. 1. 2023, 07.52
Deli članek:

Korošcu Aneju Piletiču je padla sekirca v med. Mlajši brat iz dueta BQL naj bi prišel pod okrilje ene največjih založb na svetu in bo zdaj ustvarjal glasbo za slavna imena iz sveta glasbe.

revija zvezde
Anej ima vso podporo v bratu Roku, s katerim nadaljujeta uspešno zgodbo dueta BQL.

Z domače scene se sliši navdušenje, saj gre za prvi tovrstni preboj med zvezdno srenjo avtorjev bodočih uspešnic. Trenutno naj bi bil v pripravi material za ljubljenca dekliških src Shawna Mendesa, kar se sliši skoraj neverjetno, a resnično. Anej Piletič tako z novim letom vstopa v novo poglavje svojega življenja – poročen, zaljubljen, z nazivom najboljšega imitatorja šova Znan obraz ima svoj glas, zdaj pa še s sanjsko službo, po kateri hrepenijo vsi avtorji besedil in glasbe.

Vendar je na tem Korošcu očitno nekaj edinstvenega. Tega se vse bolj zaveda tudi sam. Nedavno je po nastopu na Aktualovem koncertu priznal, da je spremenil slog oblačenja. Ta je zdaj drznejši in se spogleduje z najnovejšimi trendi. Pred leti si ga nismo zamišljali, da bo na oder stopil z biserno ogrlico, zdaj pa je odvrgel stare navade in se osredotočil na svetovne smernice. S tem je seveda dal marsikomu misliti, da se v njegovem življenju dogaja nekaj novega. O pogodbenih podrobnostih in nalogah ne želi govoriti. Na veliki zvon noče obešati niti tega, da sodeluje z zvezdami, ki prodajajo milijonske naklade, imajo nepregledno množico oboževalk in nastopajo po največjih koncertnih dvoranah na vseh celinah. Ne želi si nakopati dodatnega pritiska, temveč raje v miru ustvarja v upanju, da bodo prav njegove stvaritve kraljevale na glasbenih lestvicah po vsem svetu.

Seveda to ne pomeni, da se bo odrekel bratskemu duetu BQL, v katerem je z Rokom še vedno zelo delaven in s katerim se veseli vsakega skupnega nastopa. Njune Lučke so med prazniki zvenele z vsakega trga in samo vprašanje časa je, kdaj bo ta podvig prenesel še na tuje platforme.
Anej je sicer prvi slovenski avtor, ki se je znašel v tako ugledni družbi, ni pa prvi, ki je dobil priložnost, da piše pesmi za svetovne zvezdnike. Pred njim sta to počeli že Maja Keuc in July Jones. Slednja je pristala celo na albumu senzacionalne zasedbe BTS. Očitno se Slovenija poleg športa vse bolj uveljavlja tudi na svetovnem glasbenem tržišču, kamor samozavestno vstopa mlad virtuoz, ki se je pod žaromete izstrelil tudi s pomočjo šova Slovenija ima talent.