Domače

Dobrodelno brez politike

Roman Turnšek
31. 7. 2015, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Je že tako, da politiki navadno ne navdušujejo ljudi. Vsaj v današnjem času ne, kar, resnici na ljubo, niti ni čudno.

m24

Drugi obraz Matjaža Nemca

Je že tako, da politiki navadno ne navdušujejo ljudi. Vsaj v današnjem času ne, kar, resnici na ljubo, niti ni čudno. Nekatere stvari pa pritegnejo in navdušijo tudi kljub delni povezanosti s politiko. Tako je vsako leto z dobrodelno športno prireditvijo v Biljah pri Novi Gorici, katere idejni pobudnik in soorganizator je poslanec Matjaž Nemec. Že šesta je tudi letos privabila množico obiskovalcev in znanih imen, ki so se dobrodelno pomerili v nogometu, letos pa se jim je pridružil tudi monaški knez Albert.

Vsako leto zberete množico znanih imen, ki se pridejo pomerit v športu. Na podlagi česa povabite udeležence in zakaj se tako radi in v tolikšnem številu odzovejo?

Ker je naša prireditev dobrodelna, namenjena zbiranju denarja za otroke, si želimo pritegniti čim več gledalcev in jim ponuditi zanimivo in atraktivno dogajanje na nogometnem igrišču. Ni najpomembnejša tekma, temveč druženje ob žogi in z žogo s pridihom humorja in spontanega odzivanja. Zato se poklicnim nogometašem – Timu Matavžu in Valterju Birsi – pridružijo tudi drugi vrhunski športniki in nekateri znani Slovenci, ki igrajo nogomet za sprostitev ali ga imajo preprosto radi. Vsi sodelujoči želijo pomagati in prispevali k dobrodelnosti, kar je glavni namen dogodka. Letos sta se našemu povabilu odzvala tudi Zvonimir Boban in monaški princ Albert II in tako razširila krog sodelujočih.
Več v tiskanih Zvezdah