Balkan

Prostitucija med balkanskimi misicami

Sonja Javornik
29. 8. 2016, 02.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Lepotičke povsod po svetu pritegnejo pozornost tistih, ki se ukvarjajo s prostitucijo, zdi pa se, da je to na Balkanu še bolj izrazito.

Arhiv Zvezde

Tudi pri nas so že namigovali, da kakšne misice rade zaslužijo tudi v postelji, južno od slovenske meje pa je to ne le pogosto, pač pa očitno tudi dobro organizirano, kot lahko sklepamo po izjavah hrvaške in črnogorske misice, ki sta razkrili vse o nemoralni ponudbi. »Draga Maja, imam zelo donosno in zanimivo ponudbo zate. Prosila bi te, da mi sporočiš svojo številko, da te lahko pokličem in na kratko povem, za kaj gre! Velik pozdrav, Antea,« se je glasilo sporočilo, ki ga je dobila miss Hrvaške 2015 Maja Spahija na družbenem omrežju. »Na srečo sem to sporočilo ignorirala, saj sem imela slab občutek. Pozneje sem izvedela, da je šlo za elitno prostitucijo,« je povedala šokirana 23-letna lepotička in dodala: »Ni mi vseeno. Zaradi takih zgodb sem razmišljala, ali naj se sploh prijavim na tekmovanje za miss. Zdaj na vsako poslovno ponudbo gledam zelo previdno.«

Ženska, ki se je Maji predstavila kot Antea in ki zase pravi, da je casting agentka, se zaradi ignorance hrvaške lepotice ni razburjala, pač pa je poiskala druge poti, da bi prišla do lepotičke. Med drugim je navezala stik z Majo Vračarić Kuljiš, ki je lastnica licence za miss Hrvaške. »Poklicala me je ženska, ki je, po glasu sodeč, mlajša. Brez ovinkarjenja je ponudila deset tisoč evrov, če bi se Maja Spahija družila z galantnim gospodom en vikend v Singapurju,« je povedala Kuljiševa, ki je bila prav tako šokirana, ko jo je Antea prepričevala, da si mlade lepotice želijo tako služiti denar in da Maja ne bi bila prva, ki bi si na ta način prislužila prestižne dobrine.

Antejin klic je prišel s številke, ki je prijavljena v Maleziji, vendar gre najverjetneje le za to, da bi zakrila vse sledi. Sicer pa je po tem Antea navezala stik tudi z Natašo Milosavljević, miss Črne gore 2015, ki ji je kar na družbenem omrežju pustila sporočilo, v katerem je napisala, da išče lepotičko za poslovneža iz Singapurja. »Ti bi dobila denar, letalsko karto v poslovnem razredu, hotel s petimi zvezdicami – torej vse stoodstotno pokrito. Nekatere misice so že bile pri njem in so se vrnile zadovoljne. Ne smem razkriti podrobnosti, vendar je vse preverjeno, varno in diskretno. Vprašanje je samo, ali te to zanima. Denar ni problem, samo povej, koliko želiš, in to je to,« je med drugim napisala Nataši, ki je Anteo prijavila policiji.