Zgodbe

Janina preobrazba: Dragocena popotnica v svet odraslosti

Andreja Comino
16. 6. 2024, 06.00
Deli članek:

»V življenju vsak človek doživi kopico prelomnic, največ pa jih je povezanih s prehodom npr. iz brezskrbnosti vrtca v osnovno šolo. To običajno precej hitro pozabimo, bolj se nam vtisnejo v spomin poznejši prehodi. Mene v kratkem čaka prehod iz osnovne v srednjo šolo, kar mi vzbuja kopico mešanih občutkov,« je povedala mlada Nikki Dujakovič Piršič, ki si je za popotnico na naslednjo stopničko odraslosti zaželela polepšanje. Na preobrazbi je dobila navdih in kopico zamisli, kako zablesteti na valeti.

Mateja J. Potočnik
Nikki Dujakovič Piršič

Ličenje: Manca Maselj

Stilistka: Brigita Potočki /MJZ Fashion

Kozmetika: Christian Dior

Lasna kozmetika: LITERAM Care line

Pričeska: Literam terapevtka Mojca Hvastija za LITERAM INSTITUTE Salon Piskar, Miševa 1, Domžale

Obleka: Half Price Ljubljana

 »Sem edinka, vendar mi zaradi tega nikoli ni bilo hudo, prav tako pa nisem pogrešala družbe bratov in sester, saj imam po očetovi strani kopico bratrancev in sestričen, tako da se nikoli nisem počutila osamljeno. Nasprotno, le težko si predstavljam, da bi nas doma bilo več in bi morala ves čas sklepati kompromise s sorojenci. No, morda bi bilo dobro to, da bi se 'teženje' staršev porazdelilo na več ljudi,« se pošali Niki, ki bi si želela več razumevanja staršev glede obveznosti za šolo. Sama je bila v minulih mesecih precej v stresu zaradi vseh testov, spraševanj, nacionalnega preverjanja znanja in drugih šolskih obveznosti.

»Največji izziv mi je, kako komunicirati s starši. Oni menijo, da jim ves čas nekaj jezikam, če sem tiho, pa spet ni prav. Pri nas je tako, da je oči bolj resen, mami pa vesela in zabavna. Pred devetimi leti sta se ločila, vendar sem hvaležna, da sta to storila civilizirano in kulturno, da smo ostali v dobrih odnosih. Veliko sem pri mami, saj oče, ki ima svoje podjetje, ogromno dela. Mama pa vodi tečaje kotalkanja in hulahupa ter je vedno za akcijo in zabavo,« razlaga Nikki, ki se ločitve staršev ne spominja prav dobro, saj je bila takrat še zelo majhna.

Vesela pa je, da jo starši podpirajo na njeni poti, predvsem pri ukvarjanju s športom. Devet let je trenirala rokomet, dve leti atletiko, dve leti košarko, pet let je hodila še na plesne vaje. »Hotela sem poskusiti čim več športov, da bi videla, kateri mi je najbolj pisan na kožo. Dolga leta sem hodila tudi na tekme. Imela sem dosti obveznosti, zdaj sem čisto zadovoljna, da kondicijo vzdržujem z obiskovanjem fitnesa, ki ga združim še s prijetnim druženjem s prijateljico. Po šoli velikokrat grem kar spat, tako sem utrujena. Zato komaj čakam konec šolskega leta, da si malo prezračim glavo. Takrat bom šla v gozd, kjer se odlično 'zresetiram',« pove mlado dekle, ki je dolgo razmišljalo o vpisu na srednjo šolo. Zanima jo veliko stvari, najbolj pa ji je všeč, ko lahko naredi kaj z rokami. Sprva je razmišljala o kozmetični šoli, nazadnje pa se je odločila za srednjo frizersko šolo.

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana, št. 24, 11. junij, 2024.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!